Genel Dekorasyon

Gri Duvar Boyası Renkleri

Iç dekorasyon trendleri modaya uyum sağlamak için hızla değişmektedir. Bu değişim herhangi bir oda dekorasyonunda kullandığımız koltuk takımlarından perde modellerin,e halı desenlerinden dekoratif aksesuarlara kadar her şeyi kapsar. Iç dekorasyonun en önemli kalemlerinden bir tanesi olan duvar boyaları ile tavan dekorasyonları da tabi ki bu değişimin önemli bir parçasıdır. Yükselen trendlerden biri olan gri duvar boyası renkleri, moda dünyasının değişim etkisinin evlerimize nasıl yansıdığını net bir şekilde gösterir. Fil dişi tonlarından sarının ve kremin bin bir tonuna koştuğumuz bir beş on yıl öncesinde, biri çıkıp önümüzdeki yıllarda odalarımızı gri ve tonlarına boyamak moda olacak deseydi, muhtemelen hepimiz yok artık derdik. Kıyafetlerinde bile gri tonları seçenleri eleştirdiğimiz, kararsız heralde ya da risk almak yerine ortada kalmayı tercih ediyor dediğimiz zamanları çok hızlı bir şekilde geride bıraktık. Grinin aklımıza gelebilecek her tonunu en şık salonlardan en havalı yatak odalarına kadar her yerde görmeye başladık. Gri renginin duvar boyası olarak kullanılmaya başlaması ayrıca çok hızlı bir şekilde kabul edilen, sevilen ve aynı zamanda da benimsenen bir şey oldu.

Gri duvar boyası renkleri, kullandığımız odanın dekorasyon özelliklerine göre belirlenir. Genelde açık tonları tercih edilse de modern ev dekorasyonu örneklerini incelerken bol bol farklı tonlarını da görürüz. Bazen bir iki duvarda kullanılıp diğer canlı renkler ile daha hareketli hale getirilir. Siyah dahil tüm renk tonlarını kaldırır. Turuncu ile canlı bir hale gelirken beyaz ile havalı ve mesafeli bir duruş kazanır. Belki de hiç denenmediği için kulağa imkansız geliyordu. Çünkü şimdi örneklere baktığımızda aslında gri rengin duvar boyası olarak kullanılması hiç de kötü bir fikir değilmiş diyebiliyoruz. Çok parlak tonları olmadığı ya da evlerde kullanılmadığı için karanlık evleri aydınlatmasa da o modern, havalı ve genç duruşu oldukça ilgi çekici.

Duvar boyası renkleri arasında yeni yeni popüler olmuş bir çok ton vardır. Hardal sarısı gibi turkuaz gibi iddialı renklerin yanında gri duvar boyası renkleri aslında hala mild diyebileceğimiz, güvenli ve sabit bir liman durumundadır. En muhteşem örneklerini galerimizde görebilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir