Mutfak Dekorasyonu

Göz Alıcı Klasik Tarz Mutfak Dekorasyonları

Minimalist, rustik, modern, retro derken unutmuş gibi göründüğümüz ancak kıyıdan köşeden bize kendini hatırlatan mutfaklar, klasik tarz mutfaklar. Ilk oluşturulduğu günden itibaren hiç bir zaman asaletini yitirmemiş, tavrından ve tarzından ödün vermemiş göz alıcı klasik tarz mutfak dekorasyonları. Modernizm çığlıkları arasında kendini kaybetmiş gibi görünse de modası asla geçmeyen, seveni çok sevip asla bırakmayan bir tarzdır.

Aşırı modern ve aşırı salaş görünümler arasında kalmış, stil sahibi duruşu özlemiş olanlar için bir kaçış yoludur klasik mutfaklar. Zengin detaylar ile süslenmiş, abartılı detaylar arasında kaybolmuş parıl parıl bir mutfak hayal ediyorsanız yanılmıyorsunuz. Ancak bunun yanında son derece estetik, sade renk tonlarının havasını taşıyan ve hiç bir ucuz görünüme yer vermeyen mutfaklar da var. Basit detaylarda ciddi bir şıklık gizlidir. Klasik tasarımlar illa aşırı gösterişli olacaktır diye bir şey yok, bunu bilmekte fayda var. Avangart tasarımlar ile klasik tasarımları karıştırmamak lazım.

Zarif detaylar ile o naif uyum, klasik tarz mutfak dekorasyonlarının vazgeçilemezidir. Mutfaklarda o uyumu yakalayabilmeniz için mutfak dolapları ile mutfak perdesi uyumuna dikkat etmek gerekecek. Klasik tarz mutfak dekorasyonlarında stor perdeler ya da normal sıradan perdeler kullanmak uygun olmaz. Kırmızı kadife perde kullanmak gerekmese de mutfak dolapları ile uyumlu, hem renk hem de desen bakımından harmoniyi bozmayan kruvaze perde ya da buna benzer klasik perde modelleri kullanmak gerekir. Klasik perde tasarımlarında kesinlikle desene yer yoktur, mümkün olabildiğince sade ve düz olmalıdır. Bağlama kısımlarındaki ipler bile sade olmalıdır. Renk olarak krem renginin biraz koyu tonları ya da bej rengi tonları klasik mutfaklar için güzel tonlardır. Kırmızı gibi, siyah gibi koyu renk tonlarından bu tarz mutfaklarda uzak durmak gerekir.

Evet, klasik dekorasyon deyine ilk aklımıza gelmesi gereken detaylardan biri de avizelerdir. Tarzın öncüsü, simgesi, temsilcisidir avizeler. Göz alıcı klasik tarz mutfak dekorasyonları yine en göz alıcı avizelerin kullanıldığı örneklerdir. Galerimizdek örneklerde de görebileceğiniz gibi mutfaklar için tasarlanan özel avize modelleri vardır.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir