Diğer

Göz Alıcı Kına Sepeti Modelleri

Bir çok genç kız hayatında ilk kez kına ile yakın bir arkadaşının kına gecesinde tanışır. Gelini yalnız bırakmamak adına da kına gecesine katılan tüm genç kızlar ellerine kına yıkar. Kimi bu kına kokusunu sevmez hemen yıkar kimi bayılır, hazır sebep bulmuşken bol bol yakar. Göz alıcı kına sepeti modelleri içinde gelen, elden ele dolaşan bu kınalar sadece yakılmak için değil aslında hatıra olarak saklanmak için verilir. Genel olarak adetleri şöyle anlatabiliriz. Kına gecesi başlayınca, ailenin büyüklerinden biri bazen en yaşlısı kınayı karar. Kınanın tamamını karabileceği gibi bir kısmı karılmadan keselere konularak dağıtılmak için de hazırlanabilir. Kına sepeti işte burada kullanılır. Karılan kına, kına tepsisinin orta kısmına yerleştirilir. Ardından ilk gelinin eline yakıldıktan sonra kalan kına geceye katılan herkesin eline yakılır. Kuru olan ya da tepside olmayan kısım da yine katılanlara, şık kına keseleri içerisinde hatıra olarak saklanması için dağıtılır. Bu kına keselerinin ucuna kına gecesi olan kişinin adı ve gecenin tarihi de yazılarak ölümsüz hale getilir.

Her şey bir arada kına sepeti seti

Kına sepeti seti olarak da bulabileceğiniz bu setin içerisinde bir kına gecesinde ihtiyacınız olabilecek tüm malzemeler vardır. Mesele kına keseleri, aynı zamanda minik kına hediyelikleri olan aynalar ya da kokulu sabunlar, kokulu taşlar yer alabilir. Sepet ve tepsinin bir arada olduğu bu setlerin yerine her birini ayrı ayrı almak aslında daha mantıklıdır. Çünkü her malzemeyi ayrı aldığınızda her birini kendiniz seçebilirsiniz. Diğer şekilde aldığınızda setin içerisinde ne varsa kabul etmeniz gerekecek çok fazla bir seçim imkanınız yok.

Isterseniz kendi kına sepetinizi kendiniz de yapabilirsiniz

Kına sepeti yapımı aslında düşündüğünüzden çok daha kolay. Hem daha ekonomik olsun hem de her şey el emeği göz nuru olsun diyorsanız kendi sepetinizi kendiniz yapın. Hasır ya da farklı malzemelerden üretilen sepet iskeletlerini alın. Üzerini kaplamak için kına kıyafetiniz ile uyumlu renk ve malzemeden kaplama kumaşı alın. Kumaşı sepetin üzerine kaplayıp kenarlarından alt kısımda birleştirip yapıştırdıktan sonra ne kadar süslemek isterseniz süsleyebilirsiniz. Kına tepsileri ve diğer malzemeler hakkında bilgi almak için en güzel kına tepsisi modelleri yazımıza göz atın. Ayrıca sizin için seçtiğimiz kına sepeti modelleri de galerimizde sizleri bekliyor.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir