Yatak Odası Dekorasyonu

Göz Alıcı 20 Cibinlikli Yatak Odası Takımı

Cibinlikli yatak odası takımları, seksenli doksanlı yıllarda çok popüler olan ancak zaman içerisinde o zamanki popüleritesini yitiren yatak odası takımlarıdır. Cibinlik kullanmanın asıl amacı sinek ve sivrisinek tarzı gece uyurken sizi rahatsız edebilecek canlıları uzak tutmaktır. Sıcak bölgelerde özellikle yaz aylarında ortaya çıkan sivrisineklere hiç bir sinek ilacı fayda etmez. Gece uyurken sizi hem uyandırmaması hem de ısırmaması için en iyi yöntem cibinlik kullanmaktır. Cibinlikli yataklar sineklerden korunmak dışında hoş ve şık göründüğü için de tercih edilmektedir.

Cibinlikli yatak odası takımları inegöl mobilya dahil, İstikbal mobilya, Bellona ve tüm mobilya markalarının yatak odası koleksiyonlarında bulunmaktadır. Bebekler için özel tasarımları yanında kız çocukları ve erkek çocukları için de özel tasarımları vardır. Yatağın üst kısmındaki yatak odası cibinlik aparatına asılan tül ya da ince kumaşa cibinlik denir. Bu örtü, yatağın etrafını sararak dışarıdan herhangi bir şeyin girmesini engeller. Kampçıların çok iyi bildiği cibinlikler, doğada böceklerden korunmak için sık sık kullanılır. Yatak odalarında kullanılan cibinlikler ise bir kaç kategoriye ayrılır.

  1. Klasik cibinlikli yatak odaları

Yatağın kenarında uzanan borunun üst kısmı dal gibi eğilerek uzar. Cibinliğin asıl ağırlık taşıyıcı kısmı burdadır. Tül örtüler tam olarak bu kısma asılır. Uçları ise yatağın tamamını örtecek şekilde yerleştirilir. Hafif ve şeffaf olan bu cibinlikler yatak odalarında en çok kullanılan modellerdir. Bu tarz tül cibinlikli örnekleri galerimizde görebilirsiniz.

          2. Bez, Kumaş cibinlikli yatak odaları

Genelde beyaz keten kumaşların kullanıldığı bu cibinlikler daha çok büyük yatak odalarında dekoratif amaçla kullanılır. Eski sarayların yatak odalarına baktığımızda bu tarz kumaş cibinliklerin sık sık kullanıldığını görürüz. Yatağın iç kısmını dışarıdan ayıran, hatta kapatıldığında yatağın içinin görülmesini engelleyen bu cibinlik diğerinden farklıdır. Bu modellerdeki yatak odası cibinlik aparatı genelde ahşaptır. İstenildiğinde bu perdemsi cibinlikler açılıp kenarlara bağlanabilir.

        3. Modern cibinlikli yatak odaları

Modern cibinlikler de genelde kumaş ve tüllerden oluşur. Pembe gibi mavi gibi renklerin yanında ağırlıklı olarak krem rengi ile tonlarından tercih edilirler. Modern yatak odası dekorasyonlarında oldukça ilgi gören bu cibinlik perdeler, genelde yatak üzerinde yer alan çerçeveye asılır. Tıpkı perde gibidir, isterseniz çekip kapatabilir isterseniz açabilirsiniz. Bu tarz cibinlikli yatak odası dekorasyonlarında bu örtüler kenarlara hoş bir şekilde bağlanarak durur, pek açılmaz. Kullanım şekli böyledir.

Yatak odası için cibinlik nereden alınır?

Eğer yatağınız cibinlikli değilse ona sonradan ekleme yapabilirsiniz. Kendinize özel cibinlik satın almak isterseniz; mobilya mağazaları ile çeyiz malzemeleri satan dükkanlarda bulabilirsiniz.

Yatak için kendim cibinlik yapabilir miyim?

Yatak odası cibinlik yapımı aslında oldukça kolaydır. Daha önceden kullanılmış ve eskimiş cibinlikleri kullanabileceğiniz gibi sıradan bir perde tülü kullanarak da kolaylıkla cibinlik yapabilirsiniz. Yatağınızın üzerine uzun tahtalardan çerçeve yapabilirsiniz. Çerçeve dışında uzun borulardan oluşan cibinlik direğini de bu tülü asmak için kullanabilirsiniz.

Modern zamanların romantik yatak odası dekorasyonları için galerimizdeki en güzel cibinlikli yatak odası örneklerine göz atmayı unutmayın.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir