Ev Aksesuarları

Gömme Dolap Nasıl Yapılır?

Gittikç küçülen evlerin ve odaların dekorasyon çözümleri kapsamında eskiye dönüş başlamış durumda. Eskiye dönüş konusu mobilya tasarımlarında olmasa bile temel eşya çözümleri kapsamında oldukça dikkat çekici aslında. Daralan ev  mimarileri bize küçük alanlarda büyük çözümler bulma zorunluluğu getirdi. Minik yatak odalarında veya minik mutfaklarda bütün eşyalarımızı muhafaza etmek için çeşitli alternatifler aramaya başladık. Herhangi bir alan içerisinde o alanın tüm fiziksel özelliklerine uyan, sorun çıkarmadan, yer kaplamadan en fazla eşyayı alan aslında günümüzün en akıllı depolama alanları geri geldi yani gömme dolap modelleri.

Ev yapılırken içine gömme dolap yapma modası oldukça geride kaldığı için şimdi modern evlerinde bu dolapları yapmak isteyenlerin hepsinin aklında aynı soru, gömme dolap nasıl yapılır? Bu soru iki çeşitte gelir akla,birincisi yeni ev yaptıranlar ya da evinde oldukça köklü bir dönüşüm yaptıranlar. Bu tarz ev dekorasyonu durumunda işler daha kolaydır. Ev neredeyse tamamen yıkıldığı daha doğrusu duvarların büyük bir kısmı yıkıldığı için sıkıntı yoktur. Ancak evin yıkılmadığı ya da hiç bir işlem yapılmadığı sadece bu dolabın eklenmek istediği durumlar biraz daha sıkıntılıdır. Çünkü teknik işlemler yapılmadan hazır haldeki bir eve gömme dolap eklemek o kadar kolay değildir.

Gömme dolap nasıl yapılır sorusunun cevabı aslında gömme dolap modellerine bakılarak bulunabilir. Bu dolaplar, ev daha yapılırken duvar içerisinde dengeli boşluk bırakılarak yapılır. Duvarın kaplayacağı alan daha küçük bir hale getirilerek bu alanın depoalama yeri olarak kullanılması sağlanır. En eski zamanlardan ve en eski insanların yaşadığı zamanlardan beri ortada olan bir kullanımdır aslında bu. Duvarlara, mağara duvarlarına yapılan geniş oyuklar sonrasında bu oyukların içindekileri görünmesin diye önüne çekilen setler, örtüler ilk gömme dolap modellerini ortaya çıkarmıştır. Orijinal hali ile gömme dolaplar, normalde dışarıdan bakıldığında duvar hizasında olması gereken bir santim bile önde durmaması gereken dolaplardır. Ama dediğimiz gibi bu tarz bir dolap yerleşimi için ev yapılırken bunun planlanması lazım. Sonradan yaptığınızda oda içerisinde uygun iki kirişin arasını kapatabilir bu şekilde bir gömme dolap yapabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir