Genel Dekorasyon

Ferforje Çiçeklik Modelleri İle Yapabileceğiniz 30 Harika Dekorasyon

Evlerimize bahar getiren çiçeklik ve saksı tasarımları içerisinde en sevilen, en çok tercih edilen en ergonomik modellerden biri de ferforje çiçeklik modelleridir. Hem iç dekorasyonda hem de dış dekorasyonda rahatlıkla kullanabildiğimiz bu çiçeklikleri her yerden de bulabiliriz. Bu yazımızda ferforje çiçeklik modelleri nelerdir ile onların yerleşimi konusunda fikirler oluşturduk. Salonlarınızda, bahçelerinizde, balkonlarınızda kullanmak için kullanışlı dekoratif unsurlar arıyorsanız, çoktan buldunuz bile!

Kapalı balkon dekorasyonu yaparken en çok ihtiyacımız olan şey saksılardır. Dar ve küçük olan balkonların dekorasyonunda özellikle çiçek yerleşimi tamamen saksı ve çiçeklik modeline bağlıdır. Ferforje çiçeklik dediğimiz üst üste demir saksı yerleşimleri sayesinde en küçük alanlarda bile oldukça fazla çiçek kullanabilirsiniz. Ferforje kelimesi orijinalinde demirden yapılan şekilli eşyalar anlamına gelir. Bu sebeple ferforje saksılar ve çiçeklikler dışında ferforje yataklar, ferforje kitaplıklar, ferforje kapılar ve sandalyeler ile masalar da vardır. Fransız balkon olarak bilinen, kenarları tamamen demir işlemlelerden oluşan balkon işlerine de ferforje denir.

Saksıların büyüklüğüne göre sıralanabildiği bu çiçeklik modellerinin çok farklı şekilleri vardır. Tavandan asılanlar, bisiklet şeklinde olup hem oturma yerinde hem de sepet kısmında saksıları olan, kitaplık gibi raflardan oluşan, üç dört katlı olan ya da az katlı olanlar. Tavandan asılan modeller genelde çok küçük evleri dekore etmek için tercih edilir. Bisiklet tarzı olanlar genelde bahçe gibi teras gibi geniş açık hava dekorasyonlarında kullanılır. Tek kattan oluşan aynı zamanda sehpa gibi kullanılanlar ise en çok salon dekorasyonlarında kullanılır.

Kitaplık tarzı yüksek olanlar yine çoğunlukla salonlarda tercih edilir. Ayrıca bu ferforje çiçeklik modellerinin oda ayırıcı gibi kocaman olanları da vardır. Bunları büyük salonlarınızı ikiye bölüp daha kullanışlı bir hale getirmek için de kullanabilirsiniz. Yatak odalarında canlı çiçek yerleşimi pek önerilmediği için minik tasarımları yapay çiçekler ile yatak odalarında Galerimizdeki örnekleri inceleyerek hangi tarz ferforje çiçeklik modelinin hangi tarz odada nasıl kullanılabileceği konusunda fikirler edinebilirsiniz. Her mevsim bahar havasını evlerimizde yaşamak için çiçekler şart, olmazsa olmaz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir