Ev Dekorasyon Fikirleri

Feng Shui Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Hayatta var olan her şeyin temeli enerjisidir. Renklerin, sayıların, eşyaların, doğanın her zerresinde enerji vardır. Kötü ve enerji olarak adlandırılan enerjiyi evlerimizde, kıyafetlerimizde de görebiliriz. Evin bereketini artırmak için iyi enerji bazlı dekorasyon denince akla gelen feng shui nedir? Feng shui ev dekorasyonu nasıl yapılır?

Dekorasyonda feng shui nedir?

Feng shui bir uzak doğu felsefesidir. Renklerin, havanın, ışığın geliş yönünün ve herhangi bir alandaki eşyaların boyutları kullanarak evde pozitif enerji yaratmaya feng shui denir. Bu felsefeye göre yönlerin, ışığın geliş açısının, mobiyaların renklerinin kendine özgü enerjisi vardır. Bu enerjileri doğru kullanarak ortamda tam pozitif enerji elde edilebilir.

Feng shui antik çin dekorasyon uygulaması yöntemdir. Feng shui uygulamaları ile amaç  yaşam enerjisi Chi yi evimize davet etmektir.

Feng shui ev dekorasyonu nasıl olmalıdır?

Ev dekorasyonunda feng shui felsefesini uygulayabilmek için bu dekorasyonun kurallarını bilmek gerekiyor. Peki bu kurallar nelerdir?

Feng Shui dekorasyon kuralları

  1. Daha fazla boş alan yaratmak

Evlerimizde pozitif enerji için yer açmaya, eşyaları azaltarak başlamamız gerekiyor. Geniş ve ferah bir evde boş alan yaratmak kolaydır, ancak küçük evlerde boş alan yaratmak çok daha zordur. Bunun için eşyalardan kurtulmak gerekir. Pozitif enerjinin evlerinizde rahatça dolaşabilmesi için gereksiz eşyaları atın, evinizi ferah ve açık bir hale getirin.

2. Doğal ışık ile doğru aydınlatmalar yapmak

Daha önceki yazılarımzda da aydınlatma konusunun öneminden, modern ev dekorasyonlarında doğal renklerdeki ışıklar ile doğru ışıklandırma kullanılması gerektiğinden bahsetmiştik. Gün ışığı rengine yakın ışıklar ile odaları ne çok parlak ne de çok karanlık olmayacak şekilde aydınlatmak gerekir. Ayrıca gün ışığı zamanında da ışığın ev girmesine izin verin.

3. Evlere daha fazla hava girmesini sağlamak

Kış yaz fark etmez, pencereleri açın eve çok daha fazla hava girmesini sağlayın. Eviniz sanayi bölgesinde bulunuyorsa havayı temizlemesi için evinize hava temizleyici alabilirsiniz. Bunun yerine tuz lambası da kullanabilirsiniz. Tuz lambasının hava temizleme ve pozitif enerji verme gibi etkileri vardır.

4. Soft house fikrini uygulayın

Soft ingilizce yumuşak demek, ağırlıklı olarak yumuşak eşyaların kullanıldığı ev dekorasyonlarına verilen isim de soft home decoration tarzı. Koltukların üzerine yumuşak battaniyeler, yastıklar atın yerlerde yumuşak yüzlü minderler koyun. Kendinizi kedi gibi hissedin.

5. Pozitif enerjili renkler kullanın

Kırmızı, sarı, turuncu, mor ve mavi. Pozitif enerjili renkleri odalarınızda mobilyalarda ve duvarlarda kullanın.

6.  Müzik ve çiçekler

Evlerinizde çiçeklere yer açın. Doğal çiçekler hem görüntü açısından hem de oksijen açısından çok iyidir. Müzik ruhun gıdasıdır, dinlentirici müzikleri, tütsü gibi güzel kokuları evlerinizde kullanın.

Sevdiğiniz eşyalar ile dekore ettiğiniz evlerinizin sadece sizin zevkinize uygun olmasına özen gösterin. Feng shuiye uygun ev dekorasyonu örnekleri görmek, ilham almak isterseniz de galerimizdeki örnekleri inceleyebilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir