Diğer

Evde Yapılabilecek Kolay Hediyeler

Sevdiklerinize az parayla ya da hiç para harcamadan büyük mutluluklar vermenin en iyi yolu onlara kendi yaptığınız, el emeği göz nuru hediyeler vermektir. Burada hediyelerin ne olduğu ya da ne kadar güzel olduğundan daha çok sizin düşünmüş olmanız önemlidir. Evde yapılabilecek kolay hediyeler saymakla bitmez. Bitmiş tuvalet kağıtlarının rulolarından boş plastik şişelere, garajınızda duran eski otomobil lastiğinden örgülerden artmış azcık azcık örgü iplerine kadar her şeyden hediyeler yapabilirsiniz. Hobi marketlerden alabileceğiniz destekleyici ekipman ile çok daha farklı tasarımlar oluşturabileceğiniz gibi aynı zamanda isterseniz hiç malzeme almadan sadece var olanla çok daha basit şeyler hazırlayabilirsiniz. Biz bu yazımızda sizler için bir kaç hediye örneğini yapılışları ile beraber hazırladık.

Kolay el yapımı hediye tasarımları

Anneler gününde annenizin bahçesine el yapımı saksıların içinde çiçeklerinizi götürebilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan tek şey ise boş pet şişeler. Tabi içine koymak için toprak ve çiçekler de gerekiyor ancak onları sonradan temin edebilirsiniz. Boş plastik şişeleri hangi boyda olursa olsun kullanabilirsiniz. Şişeleri yan yatırdıktan sonra alt ve üst kısımlarına dokunmayın. Orta kısmını kare olarak kesip çıkarın. Buradan çiçeği ve toprağını yerleştirebilirsiniz. Ayrıca bu pet şişelerin sayısı fazla ise ve bunları hep birlikte kullanmak isterseniz bu şişeleri kalın ve sağlam bir iple birbirine bağlayıp asarak sanki süslü bir perde gibi kullanabilirsiniz. Biz bu tarifimizde şişeleri boyamadan tarif ettik ancak isterseniz siz şişeleri boyayabilirsiniz. Boyarken dilediğiniz kısımlara simler ve pullar hatta boncuklar da yapıştırabilirsiniz.

Bahçeleriniz için en orjinal çiçeklikler

Garajda duran eski otomobil lastiklerini ne yapacağınıza bir türlü karar vermediyseniz onları kullanmak için harika bir yer var, bahçeleriniz. Eğer bahçeniz yoksa ve geniş bir balkonunuz varsa orada da bu lastikleri çok fonksiyonel bir şekilde kullanabilirsiniz. Araba lastiklerinin alt kısmını yani ortasından bir şey koyduğunuzda aşağı düşmeyecek şekilde alt kısmını kapatınız. Bunu yuvarlak kalın bir mukavva ya da ince ahşap platformlar ile yapabilirsiniz. Sonrasında içine toprak yerleştirip çiçeklerinizi ekin. Lastiğin kendisini boyayıp çeşitli desenler de yapabilirsiniz. Evde daha ne kadar harika şeyler yapabileceğiniz konusunda fikir almak için en yaratıcı el yapımı hediyeler yazımıza göz atmanızı tavsiye ederiz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

18 Yorum

  1. cok guzel yaratıcı seyler var ben cok beyendım benım evımde kendıme aıt odam var orası hep tasarladıklarımla dolu bunlarıda katınca cok sırın oldu dedi ki:
  2. hiç yapılışı çıkmıyorkgüzel değillll……………………………………………………………………neresi güzel

  3. şeyyy daha girişimcilik fikirleriniz varmı çok güzel şeyler yapıyorsunuzda nasıl yapıldığını atmıyorsunuz atın…. atsanız zaten tam bir dehasınız…………………………………………………………………………………………..

  4. niye neden bu kadar az yorum var yorumlar gelsinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn……………………………..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir