Diğer

Evde Yapılabilecek Hediyelik Eşyalar

Az para ile çok mutluluk deyince akla gelen ilk şeydir el yapımı hediyeler. El yapımı hediyeleri evde yapabileceğiniz gibi eğitim atölyelerinde ve değişik yapım atölyelerinde de yapabilirsiniz. Biz bu yazımızda evde yapılabilecek hediyelik eşyalar hakkında bilgi vereceğiz. Aynı zamanda bu hediyeleri nasıl yapabileceğiniz ve kime hediye edebileceğiniz hakkında da değişik fikirler bulabilirsiniz. El yapımı ürünler konusunda uzman ve profesyonel kişilerden yardım alarak da yapabileceğiniz bu hediyelik eşyaların en önemli özelliği kişiye özel olarak tasarlanıyor olması.

En özel el yapımı hediye tasarımları

Boş şarap şişelerini renkli balonlar ve kurdeleler ile süsleyerek muhteşem hediyeler hazırlayabilirsiniz. Boyutu uygun bir balonu alın ve içine boş şişeyi yerleştirin. Balonun uç kısmı dar olacağı için şişeyi tamamen saracaktır. Şişenin uç kısmına balonun desenleri arasında yer alan bir renkte parlak saten ince bir kurdele ile fiyonk yapın. Şişenin içine,hediye edeceğiniz kişinin en sevdiği çiçekleri yerleştirebilirsiniz. Aynı zamanda bu şişenin içine minik şeker, çikolatalar yerleştirerek de orijinal bir hediye hazırlayabilirsiniz.

El yapımı bileklikler

Evde yapılabilecek hediyelik eşyalar içerisinde en kolay ve kullanışlı olanlardan biri de takılardır. Çeşitli örgü iplerinden örgü ile hazırlayabileceğiniz takıları makrame ipleri ile makrama örgüsünden de hazırlayabilirsiniz. Kolye, küpe, bileklik ve hatta yüzük bile yapabileceğiniz bu ipleri renkli kurdeleler ile süsleyebilir, çeşitli boncuklar ile tamamlayabilirsiniz. Evde kullanılmayan ya da teki kaybolmuş düğmeleri de aynı şekilde değerlendirebilirsiniz. Eski kıyafetlerinizi atmadan önce düğmelerini söküp bir kutuya koyun.Bu şekilde onlarca farklı renk ve şekilde düğmeye sahip olabilirsiniz. Sonrasında bu düğmeleri hediyelik eşya süslemelerinde kullanabilirsiniz. Aynı zamanda sadece bu düğmeler ile bileklik, kolye ve küpe yapabilirsiniz. En sade yastık yüzlerini bile bu düğmeler ile süslü bir hale getirebilirsiniz.

En ilginç el yapımı hediyeler çocuklar için

Parlak renkli kağıtlar ile süslenmiş hemen hemen her şey ilgi çekici olur. Özellikle de çocuklar için renkli süslemeler en ilgi çekici şeylerdir. Eskimiş kot pantolonlarınızı bir kaç makas darbesi ile minik kızlarınız için çekici bir çanta haline getirebilirsiniz. Alt kısımlarını kestikten sonra ceplerini düğmeler, kurdeleler, saç tokaları ve tüller ile süsleyebilirsiniz. Alt kısmından kestiğiniz parçaları birleştirerek çantaya uzun ya da kısa bir sap yapabilirsiniz. El yapımı hediyeler hakkında daha fazla bilgi almak için el yapımı hediyelik eşyalar nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir