Ev Aksesuarları

Evde Yapılabilecek Dekoratif Eşyalar

Son zamanlarda her yer yerde karşımıza çıkan el yapımı ürünler herkesin hem kendi yaratıcılığını geliştirmesini hem de evinde çok güzel eşyaları olmasını sağlıyor. Evde yapılabilecek dekoratif eşyalar tahmin edildiğinden daha kolay yapılabilir. Aynı zamanda bunun için onlarca malzeme tedariki ve alış verişe de gerek yoktur. Evinizde elinizin altında olan temel malzemeleri bu tarz eşyalar hazırlamak için kullanabilirsiniz. Bu malzemeler ile çocuklarınızı mutlu edecek minik hediyeler hazırlayabileceğiniz gibi sizin kendinizin de kullanabileceği gayet fonksiyonel eşyalar hazırlayabilirsiniz.

El yapımı şamdanlar, mumluklar

Evde herkesin porselen fincan takımı vardır. Bu fincan takımları türk kahves fincanları ya da büyük kahve fincanları olabilir. Zaman içerisinde rengi solan, desenleri kabolan,kulpu kırılan fincanlar bir de kenarı kırık veya çatlak olanlar kullanılamaz hale gelir. Bu fincanları direk atmak yerine onları şekline bağlı olarak şamdan ya da mumluk olarak kullanabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan malzemeler, kullanacağınız fincanlar, mum ve ip. Mumlar bir miktar yandıktan sonra genelde ipi içinde kalır ya da kullanılmaz hale gelir. Işte tam bu noktada bu mumlarınızı fincanlar ile değerlendirebilirsiniz. Mumlarınızı benmari usulü eritin. Bilmeyenler için benmari usulü, bir tencerenin içine su koyun ve suyu ısıtın. Suyun üzerine sıcaklığı alacak ancak erimeyecek bir materyalden hazırlanmış bir kap koyun. Kabın içine de eritmek istediğiniz malzemeyi koyun. Su ısındıkça kabın içerisindeki malzemeyi de eritecektir. Ancak dikkat edin bu kabın içine su girmesin. Evet mumlarınızın hepsini eritip hazırladıktan sonra içlerinden iplerini çıkarın. Mumluk yapacağınız porselen fincanların içerisine uzun bir mum ipi yerleştirin. Bu ipi bir elinizle tutarken diğer elinizle erimiş mumları fincana koyabilirsiniz. Mumun ipinin içine kaçmamasına, üstte kalmasına özen gösterin. Mumlar soğuyup donduğunda hazırdır.

Evde yapılabilecek kolay tasarımlar, yaratıcı askı tasarımları

Evde artık malzemeler ile yapacağınız tüm aksesuar ve eşyalar, aynı zamanda sizin yaratıcılığınızı ve tasarım dünyanızı ön plana çıkarıyor. Eskimiş ve modası geçmiş renkli gömlekleriniz ile eskimiş askıları bir araya getirerek ortaya yepyeni renkli yumuşak askılar çıkacaktır. Renkli gömleklerinizi uzun şeritler halinde kesin. Askıların üzerine dolayarak sarın, isterseniz arasına pamuk da yerleştirebilirsiniz. Ev yapımı eşyalar konusunda daha fazla bilgi almak isterseniz evde yapılabilecek kolay hediyeler yazımıza göz atabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir