Genel Dekorasyon

Evde Yapılabilecek Dekorasyon Fikirleri

Kendin yap fikirleri içerisinde en güzel sonuç veren fikirler ev dekorasyonu konusundadır. Hem atık malzemelerin değerlendirilmesine hem de hiç bir yerde olmayan size ait özel tasarım ürünlerin ortaya çıkmasını sağlayan bu çalışma ile evde kendi dekorasyonunuzu kendiniz yapabilirsiniz. Bu hazırlık aşamasında size ilham vermesi amacıyla hazırladığımız evde yapılabilecek dekorasyon fikirleri yazılarımızla birbirinden çeşitli ev aksesurları hazırlayabilirsiniz. Aynı zamanda aksesuar dışında yine var olan eşyaları farklı şekilde konumlandırabilir ve farklı farklı kullanımlar sağlayabilirsiniz.

Kendin yap dekorasyon fikirleri

En popüler fikirler pet şişelerin dekoratif malzemeler olarak kullanılmasıdır. Hemen hemen bütün evlerde günde bir kaç adet olmak üzere atık olan pet şişeleri çok çeşitli amaçlarla kullanabilirsiniz. Çiçeklik ve vazo gibi kullanım modelleri en popüler olanlarıdır. Ancak büyük yani bu beş litrelik pet şişeler ile hiç bir yerde görmediğiniz tarzda bir avize tasarlayabilirsiniz. Zamanında piknikler için alınmış ve evde çekmecede kalmış gitmiş plastik kaşıkları çıkarın. Kaşıkların saplarını ayırın. Baş kısımlarını kırmamaya çalışın. Kaşıkların baş kısımlarını birbiri üzerine gelecek şekilde şişenin üzerine dizin ve yapıştırın. Içerisine lamba aparatını yerleştirdikten sonra mükemmel bir avize elde etmiş olursunuz.

Dantelleri değerlendirmenin zamanı geldi

Herkesin evinde çeyizinden kalma danteller vardır. Oda takımlarından yatak takımlarına kadar çok çeşiti dantelleri hala çok seven ve kullananlar varken çoğunluk ise dantelleri kullanmamayı tercih etmektedir. El emeği göz nuru oldukları için de atmaya kıyamayız. Bu dantelleri değerlendirmenin en güzel yolu ise kendin yap fikirleri ile olur. Evinizde çocuklarınızın kalın balonları vardır. Bu balonları şişirin ama çok şişirmeyin. Üzerine birazcık yapıştırıcı sürün ve bu şık dantellerinizden uygun olanları onu saracak şekilde üzerine yapıştırın. Özellikle ışığa yakın bir yerlere bu balonları astığınızda mükemmel bir görünüm oluşturacaktır. Aynı zamanda bu dantelleri büyük mumların üzerine, sade ve şık avizelerinizin üzerinde de süsleme malzemesi olarak aynı şekilde yapıştırarak kullanabilirsiniz.

En ucuz dekorasyon fikirleri

Elinizde ve evde olan malzemeler ile hazırlanan aksesuarlar bir ev için yapılabilecek en ucuz dekorasyon fikirlerini oluşturur. Eskimiş çamaşır mandallarını çok farklı aksesuar parçası olarak kullanabilirsiniz. Bu mandallar tahta ve renksiz ise mandalları dilediğiniz renklere boyayabilirsiniz. Ton balığı kutuları gibi kutuların etrafına dizdiğiniz mandallar ile ortasına çiçek ya da mum yerleştirebileceğiniz şık aksesuarlar oluşturabilirsiniz. Daha fazla dekorasyon fikri için salon dekorasyonu için 20 kendin yap fikri yazımıza göz atabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir