Ev Dekorasyon Fikirleri

Evde Renk Uyumları Nasıl Yapılır?

Evinizi yenilemeye karar verdiğinizde yapmanız gereken ilk şey tarzınıza ikincisi ise renk tonlarına karar vermektir. Tıpkı kıyafetlerimizde, saçlarımızda ya da makyajımızda yaptığımız gibi eşyalarımızda da renkleri seçmek, uyumlu tonları bir arada kullanmak isteriz. Peki, evde renk uyumları nasıl yapılır bunu biliyor musunuz? Eğer doğru renk tonlarını bir arada kullanmak için renk uzmanı olmak ya da iç dekorasyon uzmanı olmak gerekiyor sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Renk tonlarını biraz bilen, bol bol örnek inceleyen hemen hemen herkes ev dekorasyonunda renk uyumlarını yakalayabilir. Sonuçta hiç birimiz sitilistler ile çalışmıyor ya da stil danışmanlarının önerdiği kıyafetleri giymiyoruz değil mi? Hepimizin evlerini de şimdiye kadar dekoratörler dizayn etmedi. O yüzden renk seçimi ve dekorasyon fikirleri konusunda kendimizi geliştirmemiz gayet yeterlidir.

Evde renk uyumu nasıl yapılır konusuna gelmeden önce hangi renk tarzının sizin için uygun olduğuna karar vermeniz gerekir. Canlı mı olsun sade mi, tek renk hakimiyetinde ve minimal mi olsun biraz ağır ve klasik mi? Tarzınızı belirledikten sonra bu tarzın temsilcileri olan renkler arasında uyum konusuna bakabilirsiniz. Minimalist ev dekorasuyonunda bol bol beyazlar, bol bol krem renkleri ve modern minimalist evlerde gri bulunur. Bu renk tonları yine kendine benzer açık tonlar ile uyumlanırken aynı zamanda siyah gibi koyu füme ve hatta lacivert gibi koyu renkler ile de uyumlanabilir. Modern minimalist tarzda bir ev dekorasyonu yaparken açık renklerin çok koyu olmasa da birsaz koyu renkler ile birlikte kullanıldığı örnekleri de görebiliriz. Klasik üslupta dekore edilmiş evlerde ise koyu kırmızı, bordo, kahverenginin koyu tonları ile turuncunun  koyu tonlarını kombinleriz. Bu renklerin hepsi birbiri ile uyumludur. Ancak unutmamak lazım ki ev dekorasyonunda klasik bir kombin için en iyi iki seçenek kırmızı ile siyahtır.

Canlı tonlarda ev dekorasyonu için pembenin canlı tonları, yeşilin ve mavinin en can alıcı tonlarını kullanabilirsiniz. Evde renk uyumları nasıl yapılırı göstermek için pastel renkleri kullanarak son derece huzur verici harika bir ev dekorasyonu uygulaması da yapabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir