Ev Dekorasyon Fikirleri

Ev Dekorasyonunda Çiçek Kullanımı

Günlük yaşamın boğuculuğundan kurtulup kendimize vakit ayırabilip, dinlenerek ya da sevdiklerimiz ile en güzel vakitleri geçirdiğimiz yerlerin başında şüphesiz evlerimiz geliyor. Hepimizin evleri birbirinden farklı yapılarda olsa da çoğu insanın ortak istediği evinin dekoratif olarak güzel durması. İster villada ister bir apartman dairesinde olun bu istek genel olarak benzerlik gösteriyor. Ev dekorasyonundaki en önemli parçalardan birisini ise çiçekler oluşturuyor. Çiçek, bulunduğu ortama kattığı canlılık ile içinizi ısıtan ve bakınca sizleri mutlu eden bir detay haline geliyor. Farklı renk ve kokularda olan çiçekler, dekorasyonun en önemli parçası olduğu kabul gören bir gerçek. Her ne kadar evimizin yapısına bağlı olarak çiçek tercihlerimizde değişiyorsa da her evde kullanılan vazgeçilmez bazı çiçeklerden sizlere bahsedeceğiz.

1-     Manolya

Yılın her mevsimi yeşil kalmayı başarabilen manolya çiçeği evler için en çok tercih edilen çiçeklerden birisi olma özelliğini taşıyor. Renkleri ve görüntüsü ile sevginin sembolü olarak da görülen manoyla evlerin vazgeçilmez çiçek alternatiflerinden. Özellikle salon ve yatak odalarında en çok tercih edilen çiçeklerden birisi konumunda yer alıyor.

2-     Papatya

Bahar aylarıyla birlikte kırlarda, bahçelerde açan ve genelde “seviyor, sevmiyor” ile anılıyor olsa da papatya, bahar ve yaz aylarında evlerin en önemli dekoratif araçların arasında yer alıyor. Bakıldığı zaman insanın içini huzur kaplayan ve o eşsiz kır esintileri hatırlatıyor. Her ne kadar hasta ziyaretlerinde kullanılan çiçek olarak akıllar da yer edinmişse de papatya, aşkı ve sevgiyi dile getirmenin en hoş yollarından bir diğeri.

3-     Fesleğen

Sıcak yaz aylarında balkonların olmazsa olmaz çiçeği olarak ise fesleğen tercih ediliyor. Fesleğen sadece güzel kokusu ile değil yeşilliği ile de kendisine bakana da hoş duygular insanı hoş duygulara sürükleyebiliyor. Ek olarak yaz aylarının baş belası olan sivrisinekleri uzak tutmasıyla da sadece dekoratif açıdan değil, sağlık açısında da evlerde tercih edilen en önemli çiçek alternatiflerinden.

4-    Gül

Listemizdeki son çiçek ise, aşkın, sevginin, en tarifsiz duyguların aracısı olan güller. Yıl dönümlerinde, doğum günlerinde ya da anneler günü gibi özel günlerde en çok tercih edilen ve alan insanı en çok mutlu eden hediyelerden bir tanesi. Evrensel olarak aşkın sembolü olarak kabul edilen ve yüzyıllardır bu özelliği ile sanat eserlerinde de kendine yer bulmuş olan kırmızı gül, özellikle evlilik tekliflerinin olmazsa olmaz duygusal çiçeği olarak karşımıza çıkıyor. Yalnızca aşkın sembolü olarak sınırlayamayacağımız kırmızı gül, aynı zamanda farklı aranjman modelleriyle ya da tek başına evlerin daha şık görüntüye ulaşmasındaki en önemli alternatif olarak ön planda yer alıyor. Bu nedenle gül siparişi verirken, kırmızı gülün taze ve canlı renklere sahip olması gerekiyor. Gül siparişi vermek için : https://www.osevio.com/urunler/guller

Ev dekorasyonunda çiçek kullanım örnekleri için galerimizi inceleyebilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir