Kendin Yap

Ev Dekorasyonu Kendin Yap Fikirleri; Penye İplik İle Dekoratif Objeler

Penye ipten sepet modelleri, paspas modelleri, kutular ve daha neler neler. Penye iplikten yapılan ürünler; zamanı olan ve el işini seven, eli örgüye yatkın hanımların ev dekorasyonu için kendin yap fikirleri ile neler ortaya çıkarabileceğini gösteren gösteren en güzel dekoratif ürünlerdir. Bu iplerden kare, yuvarlak, oval, dikdörtgen sepetler yapabilirsiniz. Bu sepetlerinizi yatak odasında takılarınızı vs koymak için kullanabilirsiniz. Bunun dışında saksı dışına süs yapabilirsiniz. Damacana örtüsü olarak yapılan modeller de var.

Süslü penye ipler ile dekoratif vazolar yapabilirsiniz. Eğer boş bir pet şişe boyutlarına uygun olarak yapabilirseniz bu dekoratif örgü vazonun içine şişeyi yerleştirip  içine gerçek çiçek de koyabilirsiniz. Eskiden makrame iplerinden çeşitli sarkaçlar, saksılar çiçeklikler örülürdü. Şimdilerde penye ipten aynı şekilde saksılar ve çiçeklikler de yapılmaya başlandı. Evlerinizi süsleyecek, salon ve mutfak dahil her odayı güzelleştirebilecek dekoratif objeleri kendiniz ortaya çıkarabilirsiniz. Var olan motifleri ve örgüleri diğerleri ile birleştirerek ortaya yepyeni tasarımlar çıkarabilirsiniz.

Penyeden iplerin kalınlıkları, renkleri ve desenleri farklıdır. Bazıları daha kalın bazıları daha incedir. Örgü için kullanılanlar genelde çok kalın değildir. Penye ipten saldalye minderi, koltuk örtüsü ya da perde yapmak isterseniz ince ipleri ve ona göre biraz kalın şişi ya da tığları tercih etmelisiniz. Böylece bu örgüler daha gevşek yani yumuşak olur. Sık iğne dediğimiz örgü tipini kullanarak penye ipler ile ne isterseniz yapabilirsiniz. Yuvarlak bir şey yapmak için önce yuvarlak bir halka oluşturup sonra etrafına sık iğne yapıp, halka halka devam edebilirsiniz. Penye iple dekoratif obje yapmayı dantel örmek gibi düşünün. Ancak ip çok kalın olduğu için çok  daha hızlı ilerleyecektir.

Ev dekorasyonu için muhteşem kendin yap fikirlerinden biri olan penye ip ile obje yapımı için, sizlere ilham verici örnekler hazırladık.

Birbirinden güzel penye iplik ile dekoratif obje örnekleri için galerimizi incelemeyi unutmayın.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir