Kendin Yap

Ev Dekorasyonu İçin Kendin Tasarla Fikirleri

Dekorasyon konusuna farklı bir soluk getiren, yeni nesil tasarımcıların ortaya çıkmasını sağlayan ev dekorasyonu için kendin tasarla fikirleri ile karşınızdayız. Kimse öyle hissetmese de aslında herkesin içerisinde yaratıcı bir ruh, tasarımcı bir parça vardır. Zaten öyle olmasaydı hepimizin hayatı stlistler, ev dekorasyonu uzmanları ve iç mimarlar peşinde koşarak geçerdi. Tüm paramızı ve zamanımızı bu tarz şeyler için harcardık. Ancak tabiki bu şekilde olmadı. Hem evlerimizi süslerken hem kendimizi süslerken son derece başarılı tarzlar ortaya çıkardık. Basit bir kot pantolon ve beyaz tişörtle birbirinden şık kombinler yaparken aynı şekilde eski bir koltuk takımını bir kaç dekoratif aksesuar ile birleştirip ortaya yepyeni bir tarz çıkardık.

Ev dekorasyonlarında ortamın havasını belirleyen en önemli unsurlardan bir tanesinin aksesuarlar olduğunu daha önceki yazılarımızda söylemiştik. Aksesuar seçiminin öneminden ve etkisinden de bahsetmiştik. Bu yazımızda, tamamen sizin kendi fikirleriniz ile ortaya çıkan, hazır aksesuarlara göre çok daha ekonomik ve şık olan dekoratif aksesuar fikirlerinden bahsedeceğiz. Hadi bakalım, herkes içindeki tasarımcıyı ortaya çıkarsın!

 

Ev dekorasyonu için kendin tasarla fikirleri sonsuzdur. Bu fikirlerden oturma odası, mutfak, salon  ve banyolar hatta çocuk odaları için mükemmel örnekler çıkarabilirsiniz. En kolayı, genelde cam şişe ve kavanoz kullanılarak yapılan tasarımlardır. Içine koymak istediğiniz malzemeleri, bol bol yapay kar ve sim alın. Kavanozun veya şişelerin büyüklüğüne göre içine ne koyabileceğinizi bulabilirsiniz. Uzun şişeleri ortadan kesmek içine daha kolay bir şey yerleştirmeyi sağlar. Renkli kağıtların, sulu boya ve guaj boyaların bu tarz aksesuar hazırlığında çok önemli olduğunu unutmamak lazım. Boş şarap şişelerini, su şişelerini, süt şişelerini bu tarz aksesuar hazırlamada kullanabilirsiniz. Bu şişelerden çeşitli bardak bile yapabilirsiniz. Biz aksesuar yapımı konusunda fikirler hazırladığımız için bu yazıda, bardak gibi kullanılabilir malzeme konusuna hiç girmeyelim. Onlardan başka bir yazımızda bahsedebiliriz.

Duvar süsleri, kapı süsleri, dekoratif raf modelleri herhangi bir ev dekorasyonunda en çok kullanılan malzemelerin başında gelir. Ev dekorasyonu için kendin tasarla fikirleri bize en çok da bu ve benzeri malzemeler ile harika tasarımlar yapma ilhamı verir.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir