Oturma Odası Dekorasyonu

Ev Dekorasyon Oturma Odası Örnekleri

Şimdiden yirmi yirmi beş yıl önce doğanlar salon ile oturma odasının farkını çok iyi bilirler. Salonlar sadece misafir geldiğinde açılan, hatta çoğunlukla misafir geldiğinde bile açılmayan özel mabet gibi yerlerdi. Salonlar ise gündelik hayatımızda kullandığımız odalar. Şimdilerde ev dekorasyon oturma odası örnekleri ile salon dekorasyon örnekleri birbirinden ayırt edilemez durumda. Modern evlerin çoğunda oturma odası için ayrı bir yer bile yok. Salonlar genelde oturma odası olarak kullanılıyor ya da tam tersi. Salonlar kalktı ortadan sadece geriye oturma odaları kaldı. Çocukların her birinin kendine ait bir odasının olması gerekmesi, pahalanan kiraların minicik evlerde yaşamak bırakması gibi çeşitli nedenlerden bu değişimler yaşandı. Peki şimdi kullandığımız bu oturma odalarını nasıl dekore ediyoruz?

Oturma odalarını tıpkı salonlar gibi olduka şık, oldukça estetik bir şekilde dekore ediyoruz. Bu odalarda klasik en ağır koltuk takımı modellerinden tutun da açılıp kapanan en spor kanepe modellerine kadar hepsini kullanabilirsiniz. Bu seçim tamamen size kalmış. Koltuk takımlarını seçtiğiniz tarza göre gelin kalan tüm eşyaları da seçmeniz gerekir. Yani koltuk perde ve halı uyumu son derece önemlidir. Ev dekorasyonu oturma odası örneklerine baktığımızda da en çok dikkat çeken nokta bu uyum oluyor. Peki bu uyum nasıl olur? Örneğin, koltuk takımlarınızı kadife, kolları oymalı avangart tarzda klasik koltuklardan seçtiniz diyelim. Bu durumda yerde kilim kullanmanız olmaz. Yine benzer özelliklerde klasik yani ağır görünümlü bir halı modeli seçmeniz lazım. Klasik bir oturma odasının olmazsa olmazlarından bir tanesi de kadife kruvaze perdeleridir. Kadife koltuklarınızın rengine uygun kadife perdeler seçmelisiniz. Eğer renk seçimi konusunda çok zorda kalırsanız açık kahverengi ya da krem rengi kruvaze perdeler her daim kurtarır.

Modern ev dekorasyonlarında renkleri daha sınırsızca, daha cesur bir şekilde kullanmayı öğrendik. Eskiden esamesi okunmayan gri gibi koyu lacivert gibi mesafeli renk tonlarını şimdi her yerde bol bol kullanabiliyoruz. Ev dekorasyon oturma odası örneklerini galerimizdeki tasarımlar arasında da görebilirsiniz. Gelin modern dünyanın cesur renklerine birlikte tanıklık edelim.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir