Ev Aksesuarları

Ev Dekorasyon Fikirleri El yapımı Aksesuarlar

Sanayinin gelişmesi ile her şey kolaylaştı. Üretim arttı, rekabetten dolayı fiyatlar düştü. Aynı banttan çıkan onlarca ürün piyasaya sürüldü. Ev dekorasyonu yaparken birazcık diğerlerinden ayrışmak istiyorsanız tasarım mağazalarına gidip biraz yüklü miktarlarda paralar ödemeniz gerekiyor. Tabi bunun yerine farklı bir yol izleyerek kendi aksesuarlarınızı kendiniz de yapabilirsiniz. Ev dekorasyon fikirleri el yapımı aksesuarlar, evlerimizi diğer herkesin evinden farklı kılar. Bu el yapımı eşyaları isterseniz evde var olan malzemeleri, eski eşyaları kullanarak yaparsınız isterseniz de hobi mağazalarından malzemeler alarak onlarla yaparsınız bu tamamen size kalmış. Daha önceki içeriklerimizde kendin yap projeleri başlıkları ile paylaştığımız bu ürünleri, evlerinizde severek kullanabilirsiniz.

Evde kendi kendinize neler yapabileceğinize inanamazsınız. Yana yana ipi bitmiş içine gitmiş mumlar artık kullanımaz durumdadır. Bu mumları eritip içine kalın bir ip koyup, dışına yapıştırıcı sürüp simler serperek harika mumlar yapabilirsiniz. Bu erimiş mumları isterseniz evinizdeki cam aksesuarları süslemek için de kullanabilirsiniz. Cam aksesuarlar erimiş mum üzerine gezdirilerek süslenebilir. Bunu aynı şekilde ahşap materyaller ile de deneyebilirsiniz. Eski kenarı köşesi kırılmış porselen tabaklarınızı boyayarak duvar süsü haline getirebilirsiniz. Ev dekorasyon fikirleri el yapımı işler sadece aksesuarları kapsamaz. Bu fikirleri büyük mobilyalarda da uygulayabilirsiniz. Mesela, eskimiş koltuklarınızın minderlerini değiştirebilir ahşap kısımlarını zımparalayarak boyayabilirsiniz. Minderleri ile rengi değişen koltuklar tamamen yeni gibi görüneceklerdir.

Boyama işlemi evdeki eşyaların çehresini tamamen değiştirir. Nasıl ki yeni badana yapılmış bir oda tıpkı yeni bir ev gibi görünüyorsa aynı şekilde boyanan dolaplar, boyanan yatak ya da ayakkabılıklar bile yepyeni görünür. Ev dekorasyon fikirleri el yapımı aksesuar fikirleri ile evinizin tüm odalarında kullanabileceğiniz eşyalar yapabilirsiniz. Eski koltuk yastıkları ya da minderlerini söküp hepsini birleştirerek kocaman minderler yapabilirsiniz bu kocaman minderleri her tarz odada kullanabilirsiniz. Ayakları eskimiş bir masanın ayaklarını yeni masa ayakları alarak değiştirebilirsiniz. Eğer bu masanın ayakları diğerinden farklı ise yeni bir masa yapmış olursunuz. Sandalyeler, karyolalar, minik koltuklar dahil hepsi için aynı işlemi yapabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir