Kendin Yap

Eskitme Mobilya Boyama ve Dekorasyon Örnekleri

Kullandığınız mobilyalardan zamanla sıkılmış olsanızda küçük dokunuşlarla muhteşem mobilyalar elde edebilirsiniz. Eskitme konsol boyama eskitme masa boyama teknikleri ile çok şık mobilyalar tasarlayıp evinizdeki havayı yenileyebilirsiniz. Eskitme boya yapmanın farklı yöntemleri bulunmaktadır. Aklınıza takılan eskitme boya renkleri nelerdir? Silerek eskitme nasıl yapılır? Gibi soruların cevabını vermeye çalışacağımız yazımızı hep birlikte incelemeye ne dersiniz?

1-Silerek Eskitme Nasıl Yapılır?

Silerek eskitme yapmak için ilk olarak boyamak istediğiniz mobilyanın zemin rengini dilediğiniz renk ile 24 saat arayla 2 kat ara ile boyuyorsunuz. Daha sonra 1 ölçü eskitme kremine 2 ölçü glazing medium koyarak karıştırıyorsunuz. Kuruyan zeminin üzerine hızlıca karışımı sürüyorsunuz. Kuru bir sünger ile aynı yönde olacak şekilde silme işlemini yapıyorsunuz. Vernik işleme için birkaç gün beklemenizi tavsiye ederiz.

2-Budak Aleti İle Eskitme Nasıl Yapılır?

Budak aleti kullanımı gözünüzü hiç korkutmasın. Yukarıda bahsettiğimiz işlemleri son aşamasına kadar aynı şekilde uygulayın fakat eskitme işlemini süngerle değil budak aleti ile yaparsanız doğal ahşap görünümü vermiş olursunuz. Rölyef pasta ile budak çalışmasını denemenizi tavsiye ediyoruz.

3-Eskitme Boya Renkleri Nelerdir?

Dilediğiniz her renkle eskitme boya yapmanız mümkündür. Ahşap boyama eskitme pudralarınında renk kartelasının çok geniş olduğunu bilmenizi isteriz.

4-Eskitme Mobilya Dekorasyon Örnekleri

Gri eskitme boyası kullanılarak boyanmış konsol salonunuzun baş tacı olacaktır. Konsolun renk geçişleri sizce de çok şık durmuyor mu?

Budak aleti kullanılarak yapılmış eskitme mobilya renklerin uyumu ile göz kamaştırıcı duruyor. Konsolun üzerinde ki aynalar odanın şıklığına şıklık katmış. Aynı şekilde yatak odanızı da boyayabilirsiniz.

Eskitme mobilya ve dekorasyon örneklerini inceleyebileceğiniz galerimize göz atmanızı tavsiye ederiz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir