Bebek ve Çocuk Odası Dekorasyonu

Erkek Bebek Odası Dekorasyon Trendleri

Evlerinize renk ve canlılık katacak bebeklerin odalarını çok önceden dekore etmeye başlarız. Bebek beklemenin ve hazırlık yapmanın en keyifli yanlarından biri olan bu bebek odası dekorasyonları için de belli başlı trendler vardır. Diğer odalarda olduğu gibi erkek bebek odası dekorasyon trendleri de kendi içerisinde çeşitli moda ikonlarının öncülüğünde geliyor. Bebek odası dekorasyonlarında ön plana çıkan detaylara isterseniz trend diyin isterseniz farklı bir şey deyin, ama modern olmak siz de zamanın takipçisi olmak istiyorsanız bunlara dikkat etmelisiniz.

Erkek bebek odası dekorasyonu ve özelliklerine baktığımızda yeni trendin mavi renk kullanmamak olduğunu söyleyebiliriz. Yani eskiden olan şimdilerde aşırı demode görülen kız bebekler için pembe erkek bebekler için mavi oda kavramı artık çok geride kaldı. Erkek bebek odaları ve kız bebek odalarında her iki cinsiyete de uygun olan nötr renkler tercih ediliyor. Sonuçta çocuğunuz büyüdüğünde farklı bir cinsiyeti de seçebilir. O yüzden bebekleri belirli renk kalıpları içerisinde sınırlayarak büyütmek doğru bir şey değilidir. Bebekleriniz büyüdüğünde kendi odalarının dekorasyonunda kendi fikirlerini uygulayacaklardır. Onlar büyüyene kadar siz ne yaptınız yaptınız sonrasında isteseniz de sizi dinlemeyeceklerdir. Bebek odası dekorasyonlarında iki unsur çok önemlidir. Birincisi renkler ikincisi materyaller. Sessiz sakin huzur dolu  bir bebek odası dekorasyonu için sakin renk tonlarında sağlıklı mobilyalar seçmek gerekir. Sağlıklı mobilyalardan kastımız, içerisinde herhangi bir şekilde bebek sağlığına zarar vermeyecek materyallerin olmasıdır.

Modern bebek odası dekorasyonlarında bebek beşikleri tercih ediliyor. Bu beşikler ihtiyaca göre kolaylıkla karyolaya dönüştürülebilen beşiklerdir. Farklı tasarım özellikleri ile ön plana çıkan bebek beşikleri her iki cinsiyetteki bebekler için de uygundur. Beşiğin modeli kadar onu oda içerisinde nereye yerleştirdiğiniz de önemlidir. Güneş ışığından en fazla yararlanan alana genelde pencere önlerine beşikleri yerleştirmek doğru olur. Gerektiği durumlarda perdeleri kapatarak ışığı kapatabilirsiniz. Hem bebek odasının aydınlık ve sıcak olması hem de bebeğin güneş ışığı alabilmesi açısından bu yerleşim oldukça önemlidir.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir