Bebek ve Çocuk Odası Dekorasyonu

En Yeni Bebek Odası Modelleri ve Dekorasyonları

Bebek odası modelleri, hem dekoratif açıdan hem de kullanışlılık açısından artık kız ve erkek bebek odası tasarımları olarak karşımıza çıkıyor. Erkek bebek odaları mavi kız bebek odaları pembe gibi sadece renk bakımından farklılaşmanın dışında daha çok bebeklerin cinsiyet özelliklerine göre tasarlanan tasarımlardan oluşuyor. Yapılan araştırmalara göre genelde erkek bebekler kız bebeklere göre daha hareketli, hem uykusunda hem de gündelik hayatta. Kız bebekler de erkek bebeklere göre özgürlüklerine daha düşkün. Yani kız bebekler uyandıklarında etraflarında parmaklıkları yakın görmeyi sevmiyorlar. Durum böyle olunca da kız bebek beşiklerinin etrafının daha geniş bırakılmış olması gerekiyor. En yeni bebek odası modelleri ve dekorasyonları belirlenirkern, bebeklerin cinsiyetleri ve cinsiyetlerinin özellikleri de dikkate alınıyor.

En yeni bebek odalarında ayrıca açık renk tonlarının hakimiyeti de söz konusu. En sevilen bebek odası renklerinin başında beyaz ve beyaz tonları geliyor. Beyaz renk, istediğiniz her renk tonu ile uyum sağlayabilen şık, aynı zamanda sakin huzur verici bir renk tonudur. Ayrıca bebeğinin cinsiyetini bebek doğana kadar öğrenmek istemeyen aileler için beyaz, bebek odasının rengidir. Bebek kız da olsa erkek de olsa beyaz renk tonunu rahatlıkla kullanabilirsiniz. Kırık beyaz, kirli beyaz da açık, pastel renk tonları ile harika bir uyum içerisinde olur. Bebek odası dekorasyonlarında yeni doğanlar için farklı biraz büyüyen bebekler için farklı dekorasyonlar yapılır. Eğer ekonomik bir bebek odası isityorsanız hızla büyüyen bebeğinize uyum sağlayabilecek bir oda dekorasyonu, oda modeli seçmeniz gerekir. Mesele çok küçük yani yeni doğan bebeklerin yatakları beşik şeklinde sallanabilir olmalıdır. Bu sayede bebek daha rahat uyur. Ancak kısa zaman sonra beşik şeklinde bir yatak büyüyen bebeğiniz için konforlu olmayacaktır. Bu yüzden de beşik olabilen aynı zamanda sallanmayan, karyola olarak kullanılabilen yatakları rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Minik bebekler için oyuncak asılmasını sağlayan farklı aparatların da takılabilir ve çıkarılabilir olması gerekir. Bu tarz bebek odaları en kullanışlı bebek odalarıdır.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir