Kendin Yap

En Yaratıcı El Yapımı Hediyeler

El yapımı ürünler son zamanların yükselen trendlerinden. Ayakkabılardan terliklere, kıyafetlerden ev mobilyalarına kadar hemen hemen her şeyde el yapımı ürün modası aldı başını gitti. Tüm her şeyin arasında ise en kıymetli olanları el yapımı hediyeler tabiki. Bu hediyelerin genelde çok yüksek fiyatlara satılıyor olması da el yapımı hediye almak isteyenleri kendi imkanları ile kendi hediyelerini yapmaya yönlendirdi. Bu da doğal olarak en yaratıcı el yapımı hediyeler ve fikirleri ortaya çıkardı. Çeşit çeşit mektup kağıtlarından renkli iplere, kalemliklere ve hatta defterlere kadar onlarca yaratıcı hediye fikri ortaya çıktı.

Doğum günleri için en güzel hediyeler

Yaratıcı el yapımı hediye denince akla genelde kişiye özel tasarlanan hediyeler gelir. Bu tarz hediyeler için de en güzel zaman doğum günleridir. Kışın doğmuş bir arkadaşınız için el yapımı kar küresi hazırlamak harika bir fikir olabilir. El hamurundan arkadaşınızın minicik model figürünü hazırlayabilirsiniz. Ardından kar küresi yapmak için ne gerekiyorsa hobi dükkanlarında rahatlıkla bulabilirsiniz. Bu malzemeleri bir araya getirdikten sonra minik figürü kar küresinin içine yerleştirip hediye edebilirsiniz. Eğer bu kişi en yakın arkadaşınız veya eşiniz,sevgiliniz ise yanına kendi figürünüzü de yapabilirsiniz. Burada figürlerin size ya da arkadaşınıza ne kadar benzediğinin hiç bir önemi yok sakın unutmayın. Önemli olan hediye fikri ve onu yapmış olmanız.

Basit el yapımı hediyeler ve yapılışları

En basit el yapımı hediyeler evinizdeki malzemeler ile hazırladığınız hediyelerdir. Mesela örgü örmeyi çok seven annenizin yünleri sürekli birbirine karışıp durmasın diye ona evdeki kavanozları kullanarak harika bir yün kavanozu yapabilirsiniz. Bu kavanozu onun tarzına ve zevkine göre boncuklar ile, pullar ile ya da simler ile süsleyebilirsiniz. Daha sade seviyorsa anneniz kavanozu boyayabilir sevimli şekiller yapabilirsiniz. Etrafına kurdele dolayarak farklı tasarımlar oluşturabilirsiniz. Kavanozun kapağından yünü çıkaracak bir delik açabilir ya da delikli kavanoz kapaklarından alıp kullanabilirsiniz. Içerisine özenle yerleştirdiğiniz ipleri sadece çekerek alabilir ip çilesinin sürekli karışıp durmasını engelleyebilirsiniz. El yapımı eşyalar ve çeşitleri hakkında daha farklı fikirler almak, ilginç örnekleri görmek için el yapımı hediyelik eşyalar nasıl yapılır yazımıza göz atmanızı tavsiye ederiz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir