Salon Dekorasyonu

En  Şık 30 Salon Salomanje Dekorasyon Örneği

Modern zamanların konserve kutu büyüklüğünde dairelerine geçmeden önce, kocaman evlerde yaşardık. Hem ev fiyatlarının artması hem de aile kavramının eskisi kadar önemli olmaması küçük evlerin daha kullanışlı hale gelmesini sağladı. Büyük salonların yerini sadece salondan oluşan evleri bırakması sonucu salon salomanje dekorasyon örnekleri de tarihe karışmaya başladı.

Salon salomanje nedir?

Müstakil ev sisteminden daire konutlara geçince dilimizde bulunmayan bazı kelimeleri direk yabancı dillerden aldık. Salon salomanje demek, aslında yemek odası ile salonun bir arada bulunması anlamına geliyor. Büyük bir salonun çeşitli oda bölücü ya da ayırıcı paneller ile ayrılarak, bu büyük odadan küçük bir oda yapılması sonucu oluşan küçük odaya verilen isimdir. Genelde L şeklindeki salonları daha kullanışlı hale getirmek için kullanılan bu sistem büyük evlerde uygulanan bir yöntemdir.

Bağımlı salon dekorasyonu nasıl yapılır?

Salon salomanje kavramı isim olarak fransızca’dan dilime geçtiği için söylemesi de hatırlaması da zor bir kelimedir. Biz bunu dilimize bağımlı salon dekorasyonu veya iç salon dekorasyonu olarak geçirdik. Salon iç dekorasyon örnekleri genelde bu tarz bölünmüş salonların dekorasyonunu da gösterir. Bağımlı salonlarda dekorasyonu küçük salona ve büyük salona göre yapıyoruz. Büyük salonu kullanışlı ve pratik olması içi l koltuklarla ve çeşitli mobilyalar ile dekore edebilirsiniz. Ortamı küçük gösterecek detaylardan kaçınmakta fayda var. Küçük alanda ise kitaplık gibi mobilyalar ile duvarları kullanışlı hale getirebilirsiniz.

Salon salomanje kapıları seçimi

Bu salonlarda iki tarafı da daha kullanışlı hale getirmek için üzerinde raflar bulunan kapı tasarımlarını tercih edebilirsiniz. Eskiden sade, iki kanatlı, hem içeri hem dışarı açılabilen kapılar popülerdi. Ancak şimdilerde daha yeni nesil, kullanışlı tasarımlar popüler. Ikea oda bölme materyallerini de çeşitli şekillerde kapı gibi kullanabilirsiniz. Küçük ev dekorasyonu konusundaki fikirlerinizin hepsini bu odalarda uygulamak doğru olur.

Detaylı tasarım örnekleri, nasıl kullanışlı hale getirilebileceği konusunda en şık 30 salon salomanje dekorasyon örneğini galerimizde görebilirsiniz. Bu örneklerden ilham alarak kendi muhteşem evlerinizi dekore edebilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir