Teras ve Balkon Dekorasyonu

En Modern Teras Dekorasyonu Modelleri

 

Açık havada zaman geçirmek için en güzel alanlar bahçeler ve teraslardır. Teras ve bahçe deyince aklımıza hep uzun, sıcak yaz geceleri gelir. Ancak yurt dışında özellikle soğuk kuzey ülkelerinde kapalı olmayan normal teras ve bahçelerin, kış aylarında da sıklıkla kullanıldığını görüyoruz. Tam bu sebeple de tüm bu açık alanlar yazlık ve kışlık olarak iki farklı şekilde tasarlanıyor. Bazı dekorasyonlar, hem kışa hem de yaza uygun olarak tasarlanabiliyor. En modern teras dekorasyonu modellerine baktığımızda bu tarz yazlık ve kışlık kullanıma uygun modellerin giderek yaygınlaştıklarını görüyoruz. Bu teras ve balkonlarda şömine tarzı yapılar uygulanıyor. Bu yapılar planlanırken yaz aylarında barbekü yapmak için, kış aylarında da soğuktan korunmak yani ısınmak için kullanılabilir olmasına dikkat ediliyor. Modern teras dekorasyonlarında mobilyalar da bu her mevsim kullanım özelliklerine göre seçiliyor.

Modern teraslar için teras dekorasyon ürünleri

Ister büyük kocaman, ister küçük minicik olsun fark etmez, teras dekorasyonunda öncelik çiçeklere ve bitkilere verilir. Küçük teraslar için yer kaplamayan dikey bahçelendirme örneklerini uygulayabilirsiniz. Dikey bahçelendirme sistemlerinde isterseniz yapraksız renkli çiçekleri, isterseniz uzun yapraklı tüm katmanları kaplayan bitkileri tercih edebilirsiniz. Ayrıca burada uzun ve dar saksıları ipler ile birbirine bağlayarak kat kat bahçelendirme sistemini kendiniz yapabilirsiniz. Bu tarz saksıların alt taraflarının kapalı olması, su sızdırmıyor olması önemlidir. Normal saksılarda saksının altında su kanallarını oluşturması için delikler bulunur dikey sistem oluşturmada bu tarz saksıları kullanmamak gerekir.

Modern teras dekorasyonlarında bir diğer dekorasyon ürünü mumlardır. Teras ve balkon aydınlatmalarında özellikle de gece aydınlatmalarında mumlar yumuşak, derin bir ışık verir. Bu tarz ışıklar dekorasyon nasıl olursa olsun ortamda yumuşak bir hava yaratır. Rüzgarlı alanlar için cam fanuslarda yakılabilen, eski kandilleri andıran sönmez mumlar da vardır. Bu büyük mumları mümkün olduğunca birbirine yakınn konumlandırarak etkisini artırabilirsiniz. Mum deyip geçmeyin, bir arada kullanılan bir kaçının ne derece başarılı bir aydınlatma etkisine sahip olduğunu gördüğünüzde şok olacaksınız. Teras ve balkon dekorasyonu hakkında detaylı bilgi için en güzel teras dekorasyon fikirleri yazımızdaki tavsiyelerimize göz atın.

Beyaz yatak odası dekorasyonu yapmak isteyenlere farklı fikirler burada!

Tarzınızı yansıtacak zemin kat balkon modelleri bu yazımızda sizlerle!

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir