Oturma Odası Dekorasyonu

En Modern Salon Koltuk Modelleri

Hem sade olsun hem de şık olsun, ama aynı zamanda modern de olsun. Hemen hemen herkesin ev dekorasyonunuzu nasıl belirlemek istersiniz sorusuna cevabıdır. En modern evlerin en modern odalarında dekoratif unsurlar kendi içerisinde onlarca farklı özelliğe sahip koleksiyonlar içerisinden seçilirler. Biz bu yazımızda sizin için seçtiğimiz en modern salon koltuk modelleri örneklerini bir araya getirdik. Modern salonların olmazsa olmazları koltuk takımları geçtiğimiz yılların modasını çok geride bıraktı. Kocaman varaklı koltuk kolları, işlemeli döşemeler, açılabilir koltuklar ve kanepeler oldukça demode oldu. Günümüz oturma odası dekorasyonlarının en gözde parçaları daha portatif, daha kullanışlı olan miniamlist koltuklar.

Koltuk takımları, salon ve oturma odası dekorasyonlarının omurgasını oluşturuyor desek yanılmış olmayız. Bu mobilyalar büyük bir yer kapladığı için odanın genel rengini, tarzını ve havasını belirlemede oldukça etkili. Modern koltuk takımlarında kirlendiğinde temizlemesi zor olduğu için tercih edilmeyen renk tonları yeniden gündeme geldi. Beyaz gibi kırık beyaz gibi açık renk tonlarının yanında siyah, turkuaz, gri,lacivert gibi koyu ve güçlü renkler de koltuk takımları içerisinde sık sık tercih edilen renk tonları. Koltuklarınız koyu renklerden oluşuyorsa açık renk halılar, açık renk perdeler ile bu tonlamayı ayarlayabilirsiniz. Aynı şekilde koltuklarınız çok açık renk tonlarından oluşuyorsa da bu sefer tam tersi olarak çizgili, renkli ve koyu renkli halı, kilim, perde gibi detaylarla renk tonlamasını ayarlayabilirsiniz.

Yeni nesil koltuk takımlarında kenar kısmında içeçek koymak için ahşap kısımlar bulunur. Evinizin yapısına göre yeterli alanınız varsa bu kısımları rahatlıkla kullanabilirsiniz ancak yeterli alanınız yoksa bu kısmı kaldırabilirsiniz de. Modern tasarımlarda orta sehpa ihtiyacı bu tarz tasarımlar ile çözümleniyor. Minik sehpaların yerini alan kocaman orta sehpaları da yine yeni nesil ev dekorasyonlarında koltuk takımları ile birlikte takım olarak imal ediliyor. Geniş salonu olanlar için harika bir çözüm olmasına rağmen dar odalar ve küçük salonlar için kullanımı imkansız bir mobilya denebilir.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir