Salon Dekorasyonu

En Modern Salon Duvar Renkleri

Modern salonlar, yaratıcılığın sınırlarını zorlayan tasarımcılar ve iç mimarlar tarafından hazırlanıyor. Hayatınızda belki de hiç karşılaşmadığınız renk tonlarının bir arada kullanıldığı, sevgi dolu sıcacık mobilyaların yerini cool ve soğuk renk tonlarındaki minimalist mobilyaların aldığı modern salonlarda duvar renkleri de oldukça farklı. En modern salon duvar renkleri her yıl, o yılın trendlerine göre değişebiliyor. Mesela geçtiğimiz yıllarda retro akımın renk temsilcisi olan kiremit rengi, farklı tonlardaki turkuaz mavi ve hardal sarısı en gözde renkler iken bu yıl zıt renkler moda. Bir rengin moda olması sizin evinizin her yerinde de o renk olacak demek değil tabiki. Renk seçimi tamamen kişiseldir. Kendi evinizde sevdiğiniz ve görmekten zevk alacağınız renkleri kullanmanız gerekir. Ancak bu konuda genel geçer bir kaç kuraldan bahsedebiliriz. Eğer odanızda bir renk karmaşası olmasın, her biri ayrı telden çalan renklerin ortasında boğulmayalım diyorsanız kesinlikle renk kurallarına dikkat etmelisiniz. Mesela, bir oda dekorasyonunda en fazla altı farklı renk olmalıdır. Altı farklı renk dediğimizde içine koltukarın renginden perdelerin rengine, halıdan vitrine kadar hatta tabloların bile renk skalası giriyor. Bu altı rengi seçerken de üç rengin aynı renk grubunda yer alması uygun olur. Yani ikisi ana renk, ikisi yan renk, ikisi de birbirini tamamlayan renk tonları gibi.

Duvar renklerini tarzınıza göre seçin

Odaya ruh veren asıl şey renklerdir. Koltukların renkleri, perdelerin renkleri, tabloların ve hatta halının renkleri. Gri koltuklarla döşediğiniz bir salona dinamik bir hava katmak, grinin soğukluğunu kırmak için sarı tonlarında bir duvar rengi seçimi harika olur. Ancak sarı duvar rengi iddialı bir renktir, dekore etmesi zordur. Tarzınız bu şekilde aykırı bir dekora müsait ise harika işler çıkarabilirsiniz. Eğer sakin sakin huzurlu oturayım, evimde fazla hareket de olmasın diyenlerdenseniz koltuklarınız gri de olsa onları hareketlendirmeniz neredeyse imkansız. Onu beyaz gibi, grinin tonları gibi renklerle kombinleyebilir uyumlu ancak cool bir salon oluşturabilirsiniz. Farklı renk tonları ile dekorasyon örnekleri için buz beyazı duvar rengi ile dekorasyon yazımıza göz atabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir