Salon Dekorasyonu

En Modern Salon Boya Renkleri Nelerdir?

Mimari yapıları diğerlerinden farklı gösteren şey tasarımıdır, en dikkat çekici unsur ise renkleridir. Eski bir mahalle düşünün birbirinin aynısı bir çok ev yan yana. Eski evleri yenilediklerinde sadece boyalarını değiştirmeleri bile mahalleye bambaşka bir hava katar, her şeyi bir anda değiştirir. Aynı durum evlerimizde de geçerlidir. Sadece odanın boya rengini değiştirmek bile evi bir anda başka bir ev gibi yapar. Evimizin vitrini salonlarımızı dekore ederken boya konusunda takılıp kalmamızın sebebi de budur. Peki, o zaman en modern salon boya renkleri nelerdir? Hangi boya renkleri bu yılın trendlerini yansıtır, hangileri daha kullanışlıdır? Ayrıca hangi salon boyaları baz olarak daha uzun ömürlü ve sağlıklıdır. Bu yazımızdan sonra, hem salonunuzda hangi renk tonlarını isteyeceğinize hem de ne tarz bir boya alacağınıza karar vermiş olacaksınız.

Fil dişi, krem tonları, beyazın kireç gibi mat tonları, mint yeşili ya da buz beyazı dediğimiz mavi ile yeşil arasındaki garip renk tonu, bunların hepsi artık demode renklerden bir tanesi haline geldi. Tabi siz retro bir ev dekorasyonu yapıyorsanız tabiki bunlardan herhangi birini salon boya rengi olarak belirleyebilirsiniz. Ancak modern bir ev dekorasyonu için bunlar uzak durmanız gereken renkler. Peki bunların yerini kimler aldı? Gri, mavi tonları, lacivert, hardal sarısı, küllü beyaz dediğimiz değişik beyaz tonları, canlı yeşil tonları, lila renginin ağır tonları ile leylak tarzı renk tonları. Eskiden burun kıvırdığımız, ne mesafeli renkler dediğimiz renk tonları artık evlerimizin birer parçası haline geldi. En modern salon boya renkleri nelerdir sorusunun tek bir cevap hakkı olsaydı gri derdik. Gri renk, her tonu ile son zamanların en dikkat çeken duvar boyası renklerinden. Bu duvar boyası rengini çeşitli renklerdeki koltuklar ile kombinlemek de aslında göründüğünden çok daha kolay. Galerimizdeki örneklerimizi incelerken çok daha net bir şekilde görebilirsiniz.

En modern salon boya renkleri nelerdir sorusunun bir diğer yanıtı da aslında mat renkler olabilir. Parlak duvar renkleri, modern salonlarda kendine hiç yer bulamayan tonlardan bir tanesi.

Çeşitli örnekleri inceledikten sonra sizin için en uygun renk tonları hakkında da fikir sahibi olabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir