Mutfak Dekorasyonu

En Modern Mutfak Perdeleri

Mutfak dekorasyonunun en az diğer oda dekorasyonları kadar önemli bir hale geldi son şu günlerde, hiç vakit kaybetmeden en modern mutfak perdeleri araştırmamızla mutfağına yeni perde alacaklara fikir vermek istedik. Bu yazımızda hangi tarz mutfaklarda hangi perdelerin daha kullanışlı ve şık olacağından, genel olarak mutfak perdeleri nasıl olmalıdır sorusuna kadar aklınıza gelebilecek tüm soruların cevaplarını veriyor olacağız. Modernizm ve modern tasarımlarda öne çıkan detaylar, bunları hayatımızdaki hangi eksikliği giderdiği gibi konulara da değineceğiz. Modernizm, fonksionel ve pratik tasarımların hayatın en ihtiyaç duyduğu noktalarda karşısına çıkan detaylar olarak tanımlanıyor. Yani ihtiyaç noktalarında soruna cevap veren en pratik ve kullanışlı çözümler. Bunun mutfak perdeleri daha doğrusu modern mutfak perdeleri olarak nasıl karşımıza çıktığına bakalım. Perdeler, genelde ağır ve kalın pencere örtülerdir. Özellikle binaların birbirine çok yakın olduğu semtlerde evin içinin dışarıdan görünmesini engellemek için kullanılır. Güneşten korunmak için de kullanılır ancak asıl amaç bu değildir. Kalın ve ağır perdeler amacına uygundur anca eğer odanız küçükse ya da içerisinin görünmemesinin yanında içeriye ışık da alabiliyor olması gerekiyorsa bu durumda size daha pratik, daha farklı perde modelleri gerekir. Az yer kaplayan, ince olmasına rağmen ışık geçiren ancak arkasını göstermeyen modern perdeler tam bu noktada devreye giriyor.

Mutfak perdesi için renk seçimi

Mutfak perdesi tül ya da perde seçiminde renkleri genel dekorasyona uygun olarak belirleyebilirsiniz. Geçtiğimiz bir kaç senenin en trend renkleri olan kiremit rengi, hardal sarısı, gece mavisi ve lacivert renk tonlarından herhangi birini fon perde olarak seçebilirken dilediğiniz açık renk tonlarında da tül perde seçimi yapabilirsiniz. Bu tarz pastel koyu renkler ile açık renkler birbirine mükemmel bir şekilde uyum sağlar. Perdelerinizi bu renklerden seçtiğiniz zaman mutfak örtüsü, mutfak masası örtüsü gibi detaylarda da bu renk tonunu yakalayabilirseniz harika bir kombinasyon oluşturabilirsiniz. Mutfak perdesi seçimi ve dekorasyon uyumu hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz mutfak perde modelleri yazımıza göz atabilirsiniz.

 

 

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir