Ev Dekorasyon Fikirleri

En Modern Koridor Dekorasyonu Örnekleri

Resmin geneline bakarken bazen detayları kaçırmak mümkündür. Daha büyük parçalar ile ilgilenirken aslında çok önemli olan bazı parçalar arada kaynayabilir. Tıpkı ev dekorasyonlarında antre ve koridorları unutmak gibi. En modern koridor dekorasyonu örnekleri en güzel evlerin tüm dekorasyonunu tamamlayıcı özelliklere sahiptir. Siz, mükemmel bir ev dekorasyonu yapsanız bile özensiz bir koridor ile özensiz bir antre tüm evin tarzını alt üst edebilir.

Kapıdan girdiğimiz anda bizi karşılayan bazen dar bazen geniş olan, duvarlarından yerdeki halısına kadar, etrafındaki kapılardan ışıklandırmasına kadar her detayında ayrı bir özen gerektiren alanlarımız, koridorlarımız. Peki koridor dekorasyonlarında nelere dikkat edilmelidir? Ne tarz ışıklandırmala kullanılmalı, halıları nasıl seçilmelidir? Şimdi bunlara bakalım.

Dekorasyon, kendi içerisinde tarzı, renk tonları, ışıklandırması ve aksesuar kullanımı ile bir çok etmenden oluşan bir konudur. Yani siz ev dekorasyonu yaparken sadece mobilya seçeceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz demektir. Mobilya seçimi ev dekorasyonu konusunun küçük bir parçasıdır. En modern koridor dekorasyonu örnekleri de aynen bu şekilde içerisinde bir çok etmenin aynı anda düşünüldüğü, bu etmenler doğrultusunda hazırlandığı örneklerdir. Koridorunuzun dekorasyonunda öncelikle ışıklandırma konusuna dikkat etmek lazım.

Yani bir koridor ne kadar aydınlık ve ferahsa, tıpkı diğer odalar gibi, o kadar iç açıcı ve güzel görünür. Koridorun ne kadar doğal ışık aldığına bakarak eksik olan nedir kontrol edebilirsiniz. Eğer oda kapıları kapandığında koridorunuz hiç bir şekilde ışık alması mümkün değilse bu alanda sürekli kullanılacak bir ışıklandırma konumlandırılmalıdır. Sensörlü ışıkları herhangi biri geçtiği anda yanması için tercih edebilirsiniz. Eskiden sensörlü ışıkların sadece beyaz olanları vardı, şimdilerde bir çok farklı renk tonunda bu ışıktan bulmak mümkün.

Işıklandırma konusundan sonra sıra gelir duvar süslemesine. En modern koridor dekorasyonu örnekleri genişliğine bağlı olarak, farklı renk tonları ile boyanabilir. Bu renklere uygun minik tablolar ve duvar aksesuarları ile süslenebilir. Farklı örnekler ile farklı tasarımlar görmek isterseniz galerimize göz atabilirsiniz. Ayrıca Koridor Dekorsaonu Nasıl Yapılır yazımızı inceleyin.

Sade yatak odası dekorasyonu yapmak istiyorsanız hemen tıklayın!

Farklı ve tarz ev dekorasyon ürünleri bu yazımızda sizlerle!

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir