Ev Aksesuarları

En Modern Ev Süsleri

Insanların yaşadıkları alanları güzelleştirmeye,süslemeye ne kadar meraklı olduğunu en eski yerleşim birimleri olan mağaralardaki çizimlerden anlayabiliriz. Bu mağaralardaki çizimler, bize o dönemin sosyal yaşamı hakkında bilgi veren belgelerdir. Bir çok mağara çiziminin gelecek nesillere bilgi aktarmak dışında bulundukları ortamı süslemek amacı ile yapılmış estetik çizimler olduğu da kanıtlanmıştır. Yani ev süsleri o zamandan bu zamana ne kadar değişmiş olsa da aynı tutkunun eseri olarak ortaya çıkmıştır. Bulunduğumuz alanı, yaşam alanlarımızı daha güzel, daha şık bir hale getirmek. Insanın en temel ihtiyacı olan barınma ihtiyacını karşılamak amacı ile oluşturulan bu çatılar günümüz modern dünyasında çok daha farklı bir forma geçti. Şimdilerde, kendimizi ifade ettiğimiz, kendi başımıza zaman geçirdiğimiz,konuklarımızı ağırladığımız ve ailemiz ile zaman geçirdiğimiz en keyifli anlarımızı yaşadığımız sosyal alanlardan bir tanesi haline geldi. Bu sosyal alanların ana malzemeleri mobilyalar iken hemen ardından dekoratif eşyalar yani ev süsleri gelir.

En modern ev süsleri, kullanıldıkları alanda kullanışlı ve estetik bir görünüm yaratan alanlardır. Bunların büyük  bir kısmı sadece dekoratif aksesuar değil aynı zamanda kullanışlı birer minimal eşyalardır. Mesela, vazolar. Evlerimize en büyük katkısı olan vazolarımızı yatak odasından mutfağa, banyoya kadar tüm ev dekorasyonunda rahatlıkla kullanabiliriz. Herhangi bir renk tonu hakimiyetindeki odayı tek düzelikten kurtarmanın en garanti yollarından bir tanesidir bu süsler. Krem rengi tonlarında veya sarı tonlarında ferah ancak aynı renk tonu kullanımından dolayı bunaltıcı bir havası olan ortamları yeşil bir bitki ile canlandırın. Duvarlarınızı tek düzelikten kurtarın, duvara monte edilebilen duvar vazolaru ile salonlarınızı baştan yaratın. Duvar kağıdı modellerini de evlerimizin süsü olarak kabul edebiliriz. Hatta modern ev süsleri içerisinde en sevilen, en çok beğenilen ve kullanılan süslerden bir tanesidir kendisi. Hareketli bir oda dekorasyonu için kullanılabilecek en pratik ögelerden bir tanesidir.

Yatak odalarımızda uykuya dalmamızı sağlayacak pastel renklerde duvar kağıtları, aynı şekilde yumuşak renk tonlarında rahatlatıcı tabloları kullanabilirsiniz.

Birbirinden çeşitli ev süsleri ile tüm kullanım tarzlarını da galerimizde görebilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir