Mutfak Dekorasyonu

En Modern Ada Mutfak Masaları

Ada mutfak üniteleri ülkemizde gittikçe yaygınlaşan bir mutfak tasarımıdır. Büyük ve geniş mutfakları olanların ya da açık mutfak kullananların severek tercih ettiği bu mutfak tasarımı, ana mutfak tezgahının mutfağın orta kısmına yerleştirilmesine dayanıyor. İtalyan filmlerinde bol bol gördüğümüz, üzerinde saatlerce yemekler hazırlanan ardından yine etrafında saatlerce sohbet edilen bu mutfak tezgahları sadece bir mutfak tezgahı olmanın çok ötesinde. Yemek hazırlayabildiğiniz, bir çoğunda lavabo da burada bulunduğu için bulaşıkları toparlayabildiğiniz ve yıkayabildiğiniz temizlik alanı ve aynı zamanda yemek masası. Hem de üzerine her şeyi taşıyıp yemek bittikten sonra yeniden mutfağa taşımak zorunda olmadığınız masalardan. En modern ada mutfak masaları aynı zamanda tezgahları, mutfaklara yeni bir anlayış getiriyor. Bu alan ihtiyacınızdan daha büyükse yemek odalarını papucunu dama atıp en kullanışlı yemek odalarını mutfağa taşıyor.

Ada tezgah modelleri

Yine aynı şekilde tasarlanan ada tezgah modelleri aslında bize sıkılmadan, ferah ferah yemek hazırlama ortamı sunuyor. Ada tezgah ile ada mutfak masası arasındaki ayrımı şu şekilde yapabiliriz, bazı mutfaklarda bu orta kısımdaki alana lavabo, ocak gibi sistemler yerleştirilemiyor. Genelde altyapı yetersizliği ya da probleminden kaynaklı bu durumda orta kısım normal masa gibi kullanılıyor. Üzerinde yine yemek hazırlansa da daha çok masa özelliğine sahip oluyor. Eğer bu orta alana lavabo, ocak yerleştirilebiliyorsa bu kısım ada tezhah haline geliyor. Yemekleri hazırlayabildiğiniz, sebzeleri yıkayabildiğiniz tam bir tezgah görevi üstleniyor. Mümkünse tüm ada mutfaklarda orta kısmı tezgah ve masa gibi kullanılabilecek şekilde tasarlamak en iyisi aslında.

En kullanışlı hem tezgah hem ada masalar

Orta alana yerleştirilen bu ada tezgah ya da masanın materyalini de doğru seçmek gerekiyor. Mermer artık demode hale gelen bir tezgah materyali. Mermerin yerine granit gibi şık, parlak ve leke tutmaz taşlar tercih ediliyor artık. Ama siz bunu çok soğuk ve renksiz buluyorsanız hiç bir şekilde ısıdan, sudan etkilenmeyen ahşap tezgahları tercih edebilirsiniz. Bildiğiniz gibi bu tezgahlar daha çok masa gibi de görünecekleri için size şık bir ortam sunacaklardır. İtalyan tasarımlı ada mutfak modelleri yazımızdan da farklı modeller hakkında bilgi almanızı tavsiye ederiz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir