Mutfak Dekorasyonu

En Kullanışlı Mutfak Dolabı Renkleri

Mutfak dekorasyonu da tıpkı evin diğer odalarındaki dekorasyon gibi kendine ait bir tarza sahiptir. Genel olarak dekorasyon tarzını belirlerken nasıl bazı şeylere önce karar veriyorsak aynı şekilde mutfakta da bazı şeylere dikkat etmek, önceden karar vermek gerekiyor. Genel olarak tüm ev dekorasyonunda dekorasyon teması ile birlikte renk tonuna karar veriyoruz. Bu renk seçimi mutfak tasarımını diğer odalara göre daha doğrudan etkiliyor. Çünkü alanın geneline hakim olan renk tonuna uygun mutfak dolabı seçimi yapmak gerekecektir. En kullanışlı mutfak dolabı renkleri ve bu renklerin tonlarını belirledikten sonra yine hiç zaman kaybetmeden bunun ile uyumlu renk tonlarından duvar renkleri seçimi de yapabilirsiniz. Açık, koyu pastel ya da parlak hiç fark etmez hangi rengi seviyorsanız ona ağırlık verin.

Peki, mutfak dolabı seçimi yaparken nelere dikkat etmek gerekir?

Mutfak dolaplarının mutfağın genel rengini ve havasını etkileyeceğini düşünürsek ne kadar önemli olduğu daha anlaşılır olur. Mutfağı ferah ve parlak gösteren renkler seçmenin yanında kullanımı kolay, hemen kirlenmeyen, kolay temizlenen renk tonlarından da seçmek önemlidir. Mutfak, sürekli kullanılan bir alandır. Haftanın bazı günlerinde ya da günün bazı saatlerinde değil yedi gün yirmi dört saat kullanılan bir alan. Alan içerisinde de en çok kullanılan eşyalar mutfak dolapları. Doğal olarak bu dolapları seçerken uzun vadede sorun çıkarmayacak modellerden seçmekte fayda var. Açık renk tonları her ne kadar şık ve zarif dursa da eğer hızlıca kirleniyorsa sonrasında sizin için ciddi bir problem olabilir. Krem rengi tonlarının kahverengi ile buluştuğu, dolapların kulplarının normal rengine göre bir ton daha koyu olduğu tasarımlar aslında en kullanışlı mutfak dolabı renkleri olabilir. Eğer siz ben koyu renkleri de severim derseniz, mutfağınız da bol bol güneş alıyorsa mavi renk tonlarındaki dolaplar da harika bir ortam yaratmanıza yardımcı olabilir. Yeni çıkan mutfak dolabı modelleri yazımzda bu yılın en gözde dolaplarından, renklerinden ve tasarımlarından bolca bahsettik isterseniz buradan da ilham alabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir