Genel Dekorasyon

En Kullanışlı Ev Planları

Ev planları, evin ne kadar kullanışlı olduğunu, kapıların hangi taraftan açılacağından  pencere boyutlarına kadar, ışığın geliş yönüne uygun aydınlatma planlarına kadar her şeyin en ince ayrıntılarına kadar düşünüldüğü planlardır. Bu planlar, genelde mimarlar tarafından ev daha inşa edilmeden önce çizilir. Bu sebeple herhangi bir ev satın aldığımız zaman bu evin planını görme şansımız ya da plana müdahale etme şansımız pek olmuyor. Ancak, eğer arazi bize aitse ve sıfırdan ev yaptırıyorsak o zaman evin planına müdahale edebilir hale geliyoruz.

Ev planları, özellikle de yeni nesil akıllı ev planları her katı kendi özelinde oluşturur. Birden fazla katlı müstakil evlerde bu tip bir planlamayı yapmak çok daha kolaydır. Apartman dairelerinde alanlar küçüldüğü için planlama yaparken her metrekarenin maksimum verim alınacak şekilde planlanması gerekmektedir. Banyo ile tuvaletin birleşik olduğu apartman dairelerinde ebeveyn banyosu planlaması da yapılabilir.

Küçük ev planlarında, mutfak ile salon birleşik olarak kullanılıp diğer odalara daha fazla alan bırakılmaya çalışılıyor. Amerikan mutfak dediğimiz bu açık mutfaklar genel olarak zemin kat daire planlarında yer alır. Müstakil evlerde garaj, bahçe, veranda, teras, balkon gibi diğer detaylara da özellikle dikkat edilir.

Modern ev planları ile akıllı ev planlarının birleşiminden oluşan şık ev planlarını galerimizde görebilirsiniz. Bazıları çok katlı büyük evlerin planları iken bazıları apartman dairesi planları olarak kabul edilebilir. Küçük ev planları,büyük geniş daire planları yanında müstakil ev planlarını da galerimizde görebilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. merhaba iletişim telefonunuza ulaşamadım. Bana iletişime geçebilmem için tel gönderebilirmisiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir