Kendin Yap

En Keyifli Kendin Yap Projeleri

Evinizde birbirinden şık dekoratif ürünler, kendi yapımınız kıyafetler ve takılar olsun istiyorsanız tek yapmanız gereken ne yapacağınıza karar verip elinizdeki malzemeleri bir araya getirmek. En keyifli kendin yap projeleri ile boş zamanlarınızı en verimli şekilde değerlendirebilirsiniz. Hazırladığınız bu ürünleri internette tasarım sitelerinde satışa çıkarabilir kendinize farklı bir gelir kapısı bile oluşturabilirsiniz. Öyleyse bakalım bu muhteşem fikirler neler olabilir?

Teneke konserve kutuları mucizesi

Meksika fasulyesi gibi ithal yiyeceklerin teneke kutuları dar ve uzun olup renkli oluyor. Bu teneke kutular yeniden boyanma ve süslenme için çok elverişlidir. Konserve kutularını boşaldıktan sonra iyice temizleyin ve kurulayın. Içerisinde su kalmamasına dikkat edin. Ardından bu kutuları çeşitli renkli kağıtlar ile sarabilirsiniz. Aynı zamanda üzerine kumaşlar da geçirip süsleyebilirsiniz. Bu kutuları kalemlik, mutfakta kaşıklık ya da banyoda diş fırçasını koymak için ev aksesuarı olarak rahatlıkla kullanabilirsiniz. Dilediğiniz kumaşların yanında renkli ipler ile de farklı bir hava katabilirsiniz.

Yüzen mumlar ile evinizin havası değişsin

Cam kavanozların özellikle küçük olanlar ve ağız kısmı geniş olanları bu kendin yap projesi için biçilmiş kaftandır. Kavanozları yıkayıp kurulayın. Eğer dışında kağıt vs varsa bunları çıkarın. Ardından minik mumlar alın. Kavanozların içine su koyun mumlarınızı za kavanozların içerisindeki suyun üzerine yerleştirin. Mumları yaktığınızda muhteşem bir görünüm oluşturacaktır. Bu mumları yatak odasında komodin üzerinde kullanabileceğiniz gibi romantik akşam yemekleri için salonda ve yatak odasında da kullanabilirsiniz.

En renkli sabunluklar

Bitmiş bir sıvı sabun kutusunundan boru ve pompa kısmını çıkarıp temizleyin. Bu sabun kutusu boyuna en yakın kavanozları seçin. Bu kavanozlar içerisinden bir tanesini seçip süsleyin. Isterseniz dışını hafif yapıştırıcılar ve simler ile süsleyebilirsiniz. Ya da üzerine çeşitli etiketler yapıştırabilir ya da sevdiğiniz minik denis yıldızı gibi elma armut gibi süsleri yapıştırabilirsiniz. Kapağının ortasından minik bir delik açarak bu sabunluk borusunu geçirin. Içini sabunla doldurup kullanabileceğiniz değişik sabunluğunuz hazır.

Çiçekli çiçeklikler

Süt şişeleri ya da meyve suyu şişelerini boşaldıktan sonra iyice temizleyin ve kurulayın. Bu cam şişeleri isterseniz kendi çizdiğiniz çiçekler ile isterseniz de çiçek çıkartmaları ile süsleyin. Uzun saplı çiçekleriniz için harika birer çiçeklik olarak yer alacaklardır. Daha fazla kendin yap fikri için en ilginç 20 kendin yap fikri yazımıza göz atabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir