Teras ve Balkon Dekorasyonu

En Güzel Teras Dekorasyon Fikirleri

Kışın soğuk günlerinin yerini baharın ılık rüzgarlarına bıraktığı ardından da yazın kavurucu sıcaklarının geldiği günlerde, evin en sevilen kısımlarıdır teraslar ve balkonlar. Her ikisi de yaza ve kışa göre ayarlanabilen alanlardır. Biz bugün bu yazımızda yaz için teras hazırlama yöntemleri ve en güzel teras dekorasyon fikirlerinden bahsedeceğiz. Ayrıca teras mobilyaları ve bu mobilyaların özelliklerinden de kısa kısa bahsedeceğiz. Yaz ayları için rahatlıkla uygulayabileceğiniz bu fikirleri isterseniz kış teraslarına ve balkonlarına da uyarlayabilirsiniz. Teras dekorasyonu yaparken hazır mobilyaları kullanabileceğiniz fikirlerin yanında, kendi eşyalarını kendisi yapmayı sevenlere evdeki malzemeleri kullanarak yapabileceğiniz dekoratif malzemeler hakkında da bilgi veriyor olacağız. Teras ya da balkon dekorasyonu yaparken ilk olarak temaya karar vermeniz gerekir. Yani tüller, mumlar ve tütsülerle bezenmiş bohem bir uzak doğu tarzında teras mı istiyorsunuz, yoksa tamamen çiçekler içerisinde kalmış ortasında minik süs havuzları bulunan yağmurlu iklim konseptinde doğal bahçe mi? Yoksa tüm bunların dışında tamamen kendine özgü, evdeki malzemeler değerlendirilerek hazırlanmış eski meyve kasalarından çiçekliklerin yapıldığı, araba lastiklerinin koltuklara dönüştürüldüğü, boş pet şişelerden saksıların yapıldığı bir tarz mı isterseniz? Bu temel kararı verdikten sonra uygulama kısmına geçmek en kolayı.

Yeni teras dekorasyonu modelleri ve trendleri

Teras dekorasyonu modelleri de modanın  tüm diğer kolları gibi zaman içerisinde değişiklikler gösterir. Yani renkler ve kullanılan eşyaların yanında tarzlar da değişiklik göstermektedir. Bu yıl retro tarz ve retro renkler moda iken gelecek yıl retro modası tamamen ortadan kalkabilir. Geçtiğimiz bir kaç yılda vintage mobilyalar, vintage dekorasyonlar inananılmaz trenddi. Şimdi ise neredeyse bu modanın adı anılmıyor. Kiremit rengi ve tarçın rengi kumaşlar tüm kıyafetlerin, tüm mobilyaların hatta perdelerin bile baş tacı rengiydi. Canlı renklerin baharı müjdeleyen çığlıkları arasında bu pastel renkler kayboldu gitti bile. Dekorasyon fikirlerinde farklılık ve çeşitlilik için teras dekorasyonu için kendin yap fikirleri yazımıza bakmayı unutmayın. Bu yaz için terasınızı hazırlamadan önce de mutlaka galerimizdeki dekorasyon örneklerine göz gezdirmeyi ihmal etmeyin.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir