Mutfak Dekorasyonu

En Güzel Küçük Mutfak Dolabı Modelleri

Zaman içerisinde değişen aile kavramında geniş ve kalabalık ailelerin yerini tek çocuklu veya iki çocuklu çekirdek aileler aldı. Şehir merkezlerinde yaşayan genç çalışan nüfusa baktığımızda bir çoğunun henüz aile bile kurmadığını görüyoruz. Ev dekorasyonuna en önem verenlerden olan bu kitle, pratik ve kullanışlı özellikleri ile ön plana çıkan modern kutu evleri tercih ediyorlar. Bir artı sıfır ya da bir artı bir dairelerdeki az eşya, küçük ev, pratik hayat algısını odak haline getiriyorlar. Küçülen ev ebatları doğal olarak da öncelikle mutfakları etkiliyor. Mutfak modelleri genelde amerikan mutfak tarzı açık, pratik mutfak temaları ile öne çıkıyor. Tabiki alanı küçülse de planlanması daha önemli hale gelen bu küçük alanlara da uygun tasarım ve uygulamalar gerekiyor. Bu yazımızda en güzel küçük mutfak dolapları, bu dolapların uygulanması ve dekorasyon fikirlerini sizler için bir araya getirdik. Daha önce de belirttiğimiz gibi mutfakların küçülmesi, mutfak dekorasyonunda kullanılan tüm detayları daha önemli, daha dikkat çekici bir hale getirdi.

Dar ve küçük mutfak modellerinin dolapları

Ankastre mutfak serilerinin çıkması ile mutfaktaki beyaz eşyalar eskiye nazaran çok daha az yer kaplamaya başladı. Minimalist akımın her şeyi en ince ayrıntısına kadar etkilediği şu zamanlarda mutfak tasarımları, mutfak dolapları da bu akımdan nasibini aldı. Minimalist ve sade tasarımların kullanışlı detayları hayatımızı kolaylaştırmak adına oldukça faydalı.

Açık mutfaklar için mutfak dolapları

Küçülen evlerin içerisinde neredeyse mutfak için yer bile yok! Antrenin ya da koridorun bir duvarına mutfak dolapları koyup altına lavabo ve ocak ekleyip bu alanı mutfak olarak konumlandıran projeler bile var. Bu kadar dar olmasa da salon ve oturma odasının bir parçası olan amerikan mutfak tasarımları, mutfağımızı bizim yanımızda evimize gelen tüm misafirlere de açık bir hale getiriyor. Durum böyle olunca da mutfaktaki tüm tasarım detaylarına daha bir dikkat etmek gerekiyor. Bu tarz mutfaklarda camlı bölmeleri olmayan, yani tamamen opak dolap kapakları tercih etmek daha doğru oluyor. Ayrıca bu tarz mutfaklarda parlak renkleri tercih ederek, ışığın yansıtıcı gücünü oturma odalarınızda, salonlarınızda hissedebilirsiniz. Dar mutfaklar için daha fazla fikir dar mutfak dekorasyon fikirleri yazımızda! Daha fazla mutfak dolabı modeli için de galerimize göz atabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir