Diğer

En Güzel Kına Tepsisi Modelleri

Nisan ayı itibari ile düğün, kına ve nişan mevsimi başlar. Sünnet düğünleri ve tüm benzer kutlamalar için havaların ısınmasını bekleriz. Her iki düğünün de kendine has kına merasimi vardır. Düğün öncesi yapılan kına gecesi kız tarafı ve ailesi için daha büyük bir önem taşısa da sünnet düğünü kınaları da anneler için önemlidir. Bizim sizler için bir araya getirdiğimiz kına tepsisi modelleri ile siz de kına gecelerinizi unutulmaz şıklıkta hazırlayabilirsiniz. Kına gecesi kavramı aslında çok eski zamanlara dayanır. Orta asya geleneklerinin devamı olan bu tören, gelin kızın annesine veda etmesi için yapılan bir törendir. Bu törende kıza ve anneye kına yakılır. Eski törenlere baktığımızda törene katılan herkesin kına yakmadığını zamanla değişen adet ve göreneklerle birlikte herkesin kına yakmaya başladığı görülür. Kına tepsisinde sadece annesi ve gelin kızı için kına bulunan eski dönemlerde, damadın annesi ve eğer varsa kız kardeşine de kına yakılmıştır. Kına yakılırken ağıtlar dökülmüş, bu kına kızın artık ana evinden ayrıldığı ve yeni kendi evine taşındığı, ayrı bir hayata başladığı anlamına gelir. Çok eski zamanlarda kurbanlık hayvanlara kına yakılırmış. Bu o hayvanların kurban edileceği anlamına gelirmiş. Bazı rivayetlere göre de kına gecesi ve gelinle damada kına yakılması adeti, bu geleneğin bir devamı olarak kalmış. Bundan on, on beş sene öncesine kadar gelinlerin saçlarına da ayaklarına da kına yakılırdı. Bu adetin, diğer adetle daha yakından benzerliği söz konusu denebilir.

En trend, osmanlı tarzı kına tepsisi modelleri

Düğünlerden önce yapılan kına gecelerinde de sünnet kınalarında da kına tepsileri çok önemlidiri. Elden ele dolaşan ve hemen hemen herkes tarafından görülen bu tepsiler de üreticiler tarafından onlarca farklı model ve renge sahip olarak üretilmektedir. Aklınıza gelebilecek her renkte bulabileceğiniz bu tepsilerin en popüler olanları osmanlı tarzı olanlarıdır. Osmanlı tarzı kına tepsilerinde içi yastıklı kadife detaylar ön plana çıkar. Kınanın orta kısmına yerleştiriliği bu tepsinin altında da gizli bir şekilde, özel tutma yerleri vardır. Kına tepsisi modelleri ve çeşitleri hakkında fikir sahibi olmak için galerimize göz atmayı unutmayın.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir