Kendin Yap

En Güzel Ev Dekorasyonu İçin Kendi Lambanı Kendin Yap

Kendin yap fikirleri ile dekoratif ürünler yapmaya kalktığımızda araştırmalara başlarız. Bu araştırmalar sırasında ne tarz ürünlerden ne tarz eşyalar yapıldığını gördüğümüzde şaşkınlık içerisinde kalırız. Ev dekorasyonu için kendiniz yapabileceğiniz en kolay ve yaratıcı ürünlerden bir tanesi de lambalardır. En güzel ev dekorasyonu için kendi lambanı kendin yap fikri ile ortaya çıkan işler lambalarınızı gören herkesi hayrete düşürüyor. Evdeki tüm süslü kağıtları kullanarak veya eski boş cam şişeleri kullanarak yapabileceğiniz bu lambalar sadece dekoratif değildir, bu lambaları kontrol edip güvenli olduğuna karar verdikten sonra evlerinizde de rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Kendi lambanı kendin yap fikirleri içerisinde sıfırdan lambalar yapma fikirleri vardır, bunların yanında bir de var olan lambaları değiştirme, süsleme ve ortaya yepyeni lambalar çıkarma fikirleri de vardır. Klasik sıradan bir ampulün dışını süsleyerek, ona bir kaç ampül daha ekleyerek, uzun siyah kalın kablolara bağlayarak son derece modern bir el yapımı lamba elde edebilirsiniz. Unutmamak lazım ki bu tarz lambalar yaparken lambanın dışında kullandığımız boyalar ısıya dayanıklı olmalıdır. Özellikle eski tip tasarrufuz ampüllerin dış kısmı çok incedir ve dışındaki boyayı yakabilir. Dokunduğunuzda el yakacak sıcaklığa bile gelebilir. Buna karşı önlem almak lazımdır. Bu tarz yüksek sıcaklıklara dayanıklı boya ve simler bulmak mümkündür. Kendin yap malzemeleri satan hobi dükkanlarında istediğiniz tarzda malzeme bulabilirsiniz.

Demir ve metal borulardan yapılam lamba tasarımları son zamanların en çok ilgi gören tasarımlarıdır. Şık ve klasik salonlar dışında istediğiniz her yerde kullanabileceğiniz bu lambaları eski bir kaç lambayı bir araya getirerek yapabilirsiniz. Klasik ampüllerin üzerine sadece abajur kısmı ekleyerek tamamen başka tarzda bir lamba sistemi de ortaya çıkarabilirsiniz. Kendi lambanı kendin yap projelerinde her parçasını sizin yaptığınız özel tasarımlar dışında hazır eski lambaları kullanarak yenilerini yapmak da bulunur. Yalnız siz siz olun lamba yapımında güvenlik konusunun çok önemli olduğunu unutmayın. Yani isterseniz bu lambaları sadece dekoratif süs olarak konumlandırabilrsiniz ancak kullanmak isterseniz sıkıntı yaratmaması için kontrol edilmiş olması gerekir.

Galerimizdeki kendi lambanı kendin yap örneklerine de göz atabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir