Oturma Odası Dekorasyonu

En Güzel 25 Oturma Odası Rengi

Evlerimizi tarzımıza, sevdiğimiz renklere ve içerisinde olmaktan keyif aldığımız ortamlara göre dekore ederiz. Kimse karanlık, loş, çirkin bir evde oturmak istemez. Herkes, işten çıktıktan sonra koşa koşa gelmek isteyeceği bir ev dekorasyonu ister. Biz de bunun için en güzel 25 oturma odası rengini seçtik, nedenleri niçinleri ile bir araya getirdik.

En güzel oturma odası renkleri nelerdir?

Oturma odası renkleri ikiye ayrılır, mobilya renkleri ve duvar renkleri. Bu iki büyük unsur oturma odasının ana rengini ve tarzını belirler. Perdeler ve halılar genel olarak bu iki büyük unsurun renklerine göre seçilir. Yenilikçi ve modern oturma odalarında duvarlar daha açık renkler ile gri gibi farklı tonlardan tercih edilir. Beyaz, krem rengi, kirli beyaz dediğimiz renk tonları modern oturma odası duvar renkleri konusunda çok popülerdir.

Kırmızı, yeşil, mavi gibi daha güçlü tonlar duvarlarda çok tercih edilmese bile mobilya rengi olarak kullanılabilir. Bu koyu ve güçlü renk tonlarını dengelemek için ise daha açık ve soft tonlardan kullanmak gerekir. Mesela, lacivert koltukları gri duvar renkleri ile, kırmızı koltukları beyaz ya da krem duvarlar ile kullanabilirsiniz. Açık koyu renk dengesi ile odalarınızın hafif bir kontrast yakalamasını sağlayabilirsiniz.

Oturma odası koltukları ne renk olmalı?

Oturma odası koltukları her gün kullanılıyorsa ve o evde çocuklar varsa, kir götüren dediğimiz beyaz gibi krem gibi kolay kirlenmeyen renkler olmalıdır. Kahverengi ve tonları, deve tüyü rengi gibi tonlar çocuklu büyük aile evleri  için harika koltuk rengi fikirleridir.

Çocuksuz çekirdek aile evlerinde ise hardal sarısı, gri tonları, füme gibi koltuk renkleri tercih edilebilir. Odanızın tarzına göre her renkte koltuk tercih edebilirsiniz.

Oturma odasında hangi renkler kullanılmalı?

Oturma olarımızda açık, sıcak ve mutluluk verici renkler kullanılmalıdır. Mavi, yeşil ve sarı doğal renk tonları olup her zaman keyif verici bir etkileri vardır. Duvarlarınızda beyaz tonları eşyalarınızda bu sıcak tonları tercih edebilirsiniz.

Griye yakışan renkler nelerdir?

Kırmızı, mavi, lacivert, turuncu, sarı, hardal sarısı ve turkuaz renk tonları griye en çok yakışan renklerdir. Modern oturma odası hangi renk olmalı derseniz bir çok kişi bu renk kombinlerini söyleyecektir.

Koltuk takımlarında renk uyumu nasıl olmalıdır?

Mobilyada renk uyumu modelleri eskiden olduğu gibi takımlar halinde değildir. Yani büyük koltuklarınızın hem rengi hem de tarzı küçük koltuklarınız ile aynı olmak zorunda değil. Hatta trend oturma odası dekorasyonlarına baktığımızda büyük koltukların yanında bambaşka bir tarzda minik koltuklar, minderler ve berjerler kullanıldığını görüyoruz.

Farklı renk konsepleri ve fikirleri almak için galerimize göz atmayı unutmayın. Birbirinden güzel oturma odası rengi ve konseptleri galerimizde sizleri bekliyor.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir