Salon Dekorasyonu

En Güzel 20 Salon Rengi

Şık bir salon dekorasyonu herhangi bir ev dekorasyonunun olmazsa olmazıdır. Bu alanın dekorasyonunu oluşturan bir çok etken vardır, desen, model, tarz ve tabi ki renk. Salon renkleri; mobilyalar, duvar ve tavan renkleri ile aydınlatma sistemleri oluşturur. Yani salon rengi denince sadece duvar ya da sadece mobilyalardan bahsetmek yanlış olur. Her detayın bir araya gelerek oluşturduğu konsepte salon renkleri diyoruz. Modern zamanların en güzel 20 salon rengini bir araya getirerek size ilham verici fikirler hazırladık.

  1. Vazgeçilmez salon rengi, beyaz ve tonları.

Beyaz, kırık beyaz, krem rengi, açık leylak, çok uçuk pembe ve bej. Bu renklerin her biri beyazın hakim olduğu göz alıcı salon dekorasyonlarının vazgeçilmez tonlarıdır. Beyaz, her ne kadar kullanması zor bir renk olsa da özellikle çocuk olmayan evlerde sık sık tercih edilen bir ton. Beyaz salon dekorasyonunda beyazın aynı renkleri yerine farklı tonlarını tercih etmek gerekir. Galerimizdeki salon dekorasyonu örneklerinde beyazı nasıl kullanacağınız hakkında fikir alabilirsiniz.

        2. Modern salonların rengi, gri!

Ne siyah ne beyaz, ne açık ne de koyu bir renk gri. Soğuk ve mesafeli, duruşu olan ancak çekici de bir renk. Modern salon dekorasyonlarında en çok tercih edilen renk tonlarından biri haline gelen gri artık daha sıcak. Gri salon dekorasyonu yaparken duvarların karşılıklı ikisini gri yapıp kalanlarını krem gibi tonlarla boyamak doğru bir seçim olur. Aynı zamanda koltukları da gri renk tonlarından seçerek konsept oluşturabilirsiniz.

          3. Ahşap rengi ve ahşap detaylar

Ahşap denince artık aklımıza koyu kahverengi, odayı karaltıcı seçimler gelmiyor. Açık kahve, masif ahşap tonları da salon dekorasyonlarının ilgi çekici detaylarından biri şimdi.

          4. Gece mavisi ya da lacivert salonlar

Lacivert rengi hafif loş salonlar için duvar rengi olarak kullanabilirsiniz. Havalı ve cool olsun diyorsanız koltukları lacivert seçin, beyaz ve kremi de devam rengi olarak baz alın.

          5. Ateş tuğla rengi salonlar

Otantik ve çekici salon dekorasyonlarının son trendlerinden biri de kırmızı tuğla ile duvarları kaplamak. Eski bir evde zaten var olan duvarları bakımla kullanılabilir hale getirirken yeni evlerde tuğla görünümlü duvar kağıtlarını tercih edebilirsiniz.

           6. Pastel salon renkleri

Pastel bebek mavisi, uçuk pembe, krem rengi, uçuk turuncu ve sarı. Bu pastel renkleri klasik salon dekorasyon tarzı dışında tüm salonlarda kullanabilirsiniz.

       7. Canlı renkler ve eğlenceli salonlar

Canlı renkler özellikle de salon dekorasyonunda çok fazla tercih edilen renkler değildir. Ancak yaşam enerjisini evine de yansıtmak isteyenler için harika fikirlerimiz, galerimizde!

          8. Salon duvarları için mavi

Salon duvar rengi olarak seçilebilecek tonlar arasında en güzeli mavidir. Bebek mavisi ya da gök mavisi olarak adlandırılan bu renk tonu, hem aydınlık hem de ferahlatıcıdr. Örnekleri galerimizde!

        9. Sıcak kahverengi tonları

Kahverengi, bir zamanların en fazla ilgi gören renk tonuyken bir anda demode hale geldi. Koyu tonlarından ziyade açık tonları beyaz ve krem gibi renklerle kontrast oluşturduğunda harika bir seçenek haline gelebilir.

        10. Kırmızı salonlar

Kırmızı mı? Kırmızı salon mu olurmuş, dediğinizi duyar gibiyiz. Evet, neden olmasın. Klasik salon dekorasyonu denince akla gelen ilk renk kırmızıdır. Ahşap bazında kullanılan kırmızı daha çok bordoya yakın koyu tonlardadır.

Salon duvar renkleri veya salon mobilya renkleri oldukça çeşitlidir. Dekorasyonun ilgi çekici olması için ise, kesinlikle uyumlu olması gerekir. Yukarıda saymış olduğumuz renkler ve tonları dışındaki bir çok salon rengi örneklerini galerimizde görebilirsiniz. Bu dekorasyon örneklerinden ilham alabilir, kendi fikirleriniz ile birleştirebilir ve evlerinizde uygulayabilirsiniz.  

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir