Kendin Yap

En Değişik Geri Dönüşüm Projeleri ve Fikirleri

Atık malzemeleri değerlendirmenin en iyi yolu geri dönüşümdür. Geri dönüşüm belediyeler eli ile veya bazen geri dönüşüm şirketleri ile yapılır. Kağıt gibi cam gibi bazı maddelerin geri dönüşüm yolu ile kullanılabilir malzemeler haline getirilip kullanılması oldukça faydalıdır. Tamamen tüketim üzerine kurulu şu dünya düzeninde atık malzemelerin yeniden kullanılabilr hale gelmesi hem ekonomik açıdan hem de ekolojik açıdan önemlidir. Peki dışarıdaki bu geri dönüşüm fabrikaları dışında biz kendi çapımızda bir geri dönüşüm yapabilir miyiz? Atık malzemeleri değerlendirerek onları işe yarar bir şeyler haline getirebilir miyiz? Bu sorunun yanıtı tabiki evet. Belki büyük şirketler kadar fazla ve çeşitli ürünü geri dönüştüremeyiz ancak kendi evimizdeki malzemeleri geri dönüştürerek faydalı işler yapabiliriz. En değişik geri dönüşüm projeleri ve fikirleri ile size bu yazımızda hem bilgiler hem de ilham vermek istedik.

Evde geri dönüştürebileceğimiz malzemeler nelerdir? Şişe camların, eski boş kavanozların, eski sürahilerin, kullanılmayan ahşap mobilyaların, eskimiş kıyafetlerin düğmelerinin, parçası kaybolmuş boncuk kolye ve takıların hepsini ama hepsini bir çok projede değerlendirebilirsiniz. Eski ahşap masanın ayaklarını kullanarak yeni bir masa yapabilir, eski bir kazağı sökerek yeniden atkı gibi bir şey örebilirsiniz. Çeşitli örgü kıyafetlerinden geriye kalan ipleri daha farklı şeyler örerek değerlendirebilirsiniz. Boncukları hem süslemek için hem de yeni takılar, yeni kolyeler yapmak için kullanabilirsiniz. En değişik geri dönüşüm projeleri ile fikirleri size var olan malzemeyi farklı bir forma sokma imkanı vermez. Camı eritip yeniden başka bir cam yapmak ya da kağıtları dönüştürüp yeniden kağıt yapmak fabrikaların işidir. Biz evimizde var olan malzemeleri bir araya getirerek yeni ve farklı malzemeler ortaya çıkarabiliriz ancak. Galerimizde sizler için bir araya getirdiğimiz geri dönüşüm fikirleri ve proje örneklerine bakın. Onlardan sizin de yapabilecek olduklarınızı bir araya getirin ve kısa zaman içerisinde başlayın. Hem zamanınızı daha keyifli geçireceksiniz hem de ortaya güzel ürünler çıkarakcasınız.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir