Genel Dekorasyon

En Çok Tutulan Duvar Boya Renkleri

Duvar boya renkleri, ev dekorasyonunu tamamlayan en önemli ve en büyük detaylardan biridir. Mobilyalar, perdeler, yerdeki halı ve duvar dekorasyon ürünlerine kadar hepsi ile uyum içerisinde olması gereken duvar renkleri her yılın renk trendlerine göre yeniden belirleniyor.

Modern ev dekorasyonlarında en çok tutulan duvar boya renkleri odasına, tarzına, ne kadar güneş aldığına ve büyüklüğüne göre de değişiyor. Yeniden moda olan kireç beyazı gibi açık renkler tüm odalarda kullanılabilirken, gri gibi füme rengi gibi koyu tonlar her büyüklükteki oda dekorasyonlarında tercih edilmiyor.

Duvar boya renkleri ve isimleri nelerdir?

Markaların benzer renklerin farklı tonlarına verdikleri isimler genelde farklıdır. Biri kum beji derken diğer bir boya markası neredeyse aynı renk tonuna kese kağıdı rengi tonu demekte. Buz beyazı diye geçen bir renk tonunun beyazla hiç alakası olmayıp daha çok mavi ya da yeşile yakın olması bize renk isimlerinin biraz karmaşık olduğunu gösteriyor.

Bu senenin en çok tutulan duvar boya renkleri, isimleri markasına göre farkl olsa da gri tonları, füme tonları, hardal sarısı gibi retro ve iddialı renkler ile doğal renk tonları.

En çok kullanılan boya renkleri yatak odası için hangileridir?

Krem rengi, sarı tonları, açık mavi ve bebe mavisi, fuşyanın çok açık tonları ile pastel renk tonları en çok kullanılan iç cephe boya renkleridir.

Salon için duvar boyası renkleri hangileridir?

Bu sorunun cevabı salonunuzun tarzına bağlıdır. Küçükse açık tonlardan, büyükse daha koyu tonlardan kullanılabilir. Çok küçükse iki farklı renk tonu duvar boyası olarak kullanılarak odaya derinlik algısı katılabilir. Hardal sarısı ve lacivert ya da fıstık yeşili ile gri gibi değişik kombinleri deneyerek en ideal tonları yakalayabilirsiniz.

Galerimizde, Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli yerlerinden bir araya getirdiğimiz en çok tutulan duvar boyası renkleri ile dekorasyon örneklerini görebilirsiniz.  Benzer renkleri evlerinizde güvenle uygulayabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir