Ev Aksesuarları

El Yapımı Dekorasyon Eşyaları

Herkes evinin etkileyici görünmesini ister bu yüzden de dekorasyon oldukça önemlidir. Ancak dekorasyon hem çok zahmetli hem de masraflı bir iştir. Daha ekonomik ve hızlı dekorasyon yapmak isteyenler ise kendin yap projeleri ile el yapımı dekorasyona yönelmelidir. En ekonomik ve kullanışlı eşyalar el yapımı dekorasyon eşyalarıdır. Evinizde eskimiş, kullanılmayan malzemeleri değerlendirme amacıyla yapabileceğiniz bu eşyaları uzun yıllar boyunca kullanabilirsiniz.

En kullanışlı el yapımı ev aksesuarları

Ev aksesuarları deyince akla ev döşemesinde kullanılan hemen hemen her şey gelir. Bunların içerisinde el yapımı süs eşyaları da vardır mobilyalar da. Ev dekorasyonunda temel mobilyalar dışındaki eşyalar büyük önem taşır. Cam şişeler ve cam kavanozları kullanarak çok şık süs eşyaları yapabilirsiniz. Özellikle son dönemlerin en popüler süs eşyalarından yüzen mumları bu tarz atık malzemeler ile rahatlıkla yapabilirsiniz. Yüzen mum yapımında dilerseniz minik taşlar kullanabilirsiniz. Dilerseniz de çeşitli çiçek yaprakları kullanabilirsiniz. Aynı anda hem taş hem çiçek kullanmak ise uygun olmayabilir.

Eski sepetler yeni raflar

Çocuk odası ve çalışma odası dahil evin bir çok bölümünde raf olarak kullanabileceğiniz sepetleri var oldukları şekilde kullanabileceğiniz gibi isterseniz kısaltarak daha sığ bir şekilde de kullanabilirsiniz. Hasır sepetler zaman içerisinde hızla eskir. Bu eskimiş ancak parçalanmamış yani sağlam sepetleri duvar rafı yapın. Sepetin köşelerine denk gelecek şekilde duvara çivi çakın. Sepeti taşıyacak adette çivi çakabilirsiniz. Bu çivilerin üzerine oturtacağınız sepetin içerisine taşıma kapasitesine göre kitap, süs eşyaları koyabilirsiniz

Ev dekoru için el yapımı eşyalar

Garajda duran eski otomobil lastiklerini çıkarma zamanı geldi. Büyüklüğüne bağlı olarak evin hemen hemen her yerinde farklı amaçlarla kullanabileceğiniz bu lastikler uzun ömürlü bir ev eşyası olacaktır. Araba lastiklerinden neler yapılır bakalım. Bahçeniz için renk renk çiçeklikler yapabilirsiniz. Alt kısmını beton gibi ağır bir madde ile ya da daha hafif tahtalar ile kapatabilirsiniz. Içerisine toprağı koyduktan sonra dilediğiniz çiçekleri içine ekin. Bahçenizin her yerinde onlarca lastik çiçeklik konumlandırabilirsiniz. Araba lastikleri bahçede salıncak olarak yer alabilir. Yine alt kısmını sağlamca kapattığınız bu lastiğin iki yanından ipleri geçirip sağlam bir yere astığınızda ortaya harika bir salıncak çıkar. el yapımı eşyalar konusunda daha fazla bilgi almak için evde yapılbilecek hediyeler eşyalar yazımıza göz atabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir