Genel Dekorasyon

Dyo Boya Renk Kataloğu

Ev dekorasyonlarında kullanılan hem iç cephe hem de dış cephe boya katalogları her yıl yenilenmektedir. Pantone gibi trend renklerin belirlenmesinde söz sahibi olan şirketlerinde trend renkler konusunda yaptığı açıklamalardan sonra kendi renk skalasını belirleyen markalar o yılın renklerinden birini seçip onun üzerine yoğunlaşabilir. Dyo boya renk kataloğu gibi tüm marka renk katalogları ortaya çıkar. Bazı boya markaları sadece pastel renkler bazıları canlı renkler bazıları ise retro renkler üzerine yoğunlaşır. Ayrıca tüm renk tonları üzerine genel bir değişim yapan markalar da olabilir. Boya markalarının kataloglarını yenileme sebepleri, eski ve kullanılmayan artık demode kabul edilen boya renk tonlarını çıkarıp yerine daha güncel ve moda olanlarını koymaktır. Ev dekorasyonunda hem iç hem dış cephe boyası sürekli yapılmıyor olsa da trendleri takip edecek kadar sık yapılıyor denebilir.

Bu yılın dyo boya renk kataloğu, diğer boya markalarından biraz daha farklı olarak birbirine çok yakın renklerin tüm tonlarına içerisinde yer vermiştir. Yani pembe renginin yaklaşık beş farklı tonunu bulmak mümkünken pudra renginin de aynı şekilde oldukça yakın tonlarını bulmak mümkün hale gelmiştir. Boya kataloğuna bakarken renk tonları arasındaki farklar çok net anlaşılmıyor olabilir ancak büyük alanların boyanmasına geldiğinde bu tonların oldukça farklı bir hale geldiğini görebilirsiniz. Duvar boyası renk tonları kendi başına kullanılmadığı için aslında oda içerisinde eşyalar, güneş  ışıkları ve geceleyin avizeler ile birleştiği için çok daha farklı bir tona bürünebilir.

Duvar boyası rengi seçerken, mobilyaların renkleri ile uyumlu olmasına dikkat etmek lazım. Bundan daha önemli olarak odanın ışıklandırmasına, gün içerisinde aldığı ışığa göre nasıl bir görünüm kazandığına bakmak lazım. Dyo boya renk kataloğu içerisinde gördüğünüz tonların kendi odanızda aynı şekilde gördündüğünden emin olmak için küçük bir alanda deneme yapmalısınız. Deneme yapmadan önce tüm kataloglara göz atmak isterseniz galerimizde görebilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir