Genel Dekorasyon

Duvar Kağıdı En Kolay Nasıl Sökülür?

Duvar kağıdı nasıl sökülür konusu bir çok ev sahibinin korkulu rüyası. Eskimiş, duvarın hava almasını engelleyen, bir kısmı dökülmüş ya da nemlendmiş duvar kağıtlarını söküp duvarı boyaya hazır hale getirmek gerekir. Duvar kağıtlarının kullanım ömrü (kalitesine göre değişmekle birlikte) ortalama 10-15 yıldır. Bu süre sonunda tüm duvar kağıtları eskir, dökülmeye başlar ya da en kötü renkleri solar. Duvarlarınızın kağıtlarını sadece eskidiği için değil desenlerinden sıkıldığınız ya da modası geçtiği için de sökebilirsiniz. Çeşitli sebeplerle duvar rengi ya da kağıdını değiştirmeye karar verdiniz, peki duvar kağıdı nasıl çıkarılır?

Duvar kağıdı sökme yöntemleri

Bu işlemin yöntemleri duvarınızdaki kağıdın modeli ve özelliklerine göre de değişebilir. Eski model duvar kağıtları çok daha zor çıkarken modern duvar kağıtları daha zor sökülmektedir. Duvar kağıdı sökme makinası ya da duvar kağıdı sökücü özel malzemeler olmadan bu işlem oldukça zordur. Eğer kolay bir işlem olduğunu düşünüyorsanız hiç zaman kaybetmeden bir usta ile anlaşmanızı tavsiye ederiz. Ancak ne olursa olsun göze alıyorum derseniz kendiniz de yapabilirsiniz. Duvar kağıdı sökmek için sirke ve sirkeli su kullanabilirsiniz. Doğal yöntemler kullanmak isteyenler için bu bir alternatif olabilir. Buradaki temel amaç, duvar kağıtlarının yumuşayıp duvardan kalkmasını sağlamaktır. Bunun için uygulama adımları şu şekildedir;

  1. Duvar kağıtlarını sökmeden önce odanızı hazırlayın. Yerlere muşambalar serin, eşyaları mümkünse odadan çıkarın ya da bir araya toplayıp üzerini kapatın. Duvarlarda herhangi bir eşya ve raf varsa onları alın.
  2. Duvar kağıdı sökücü karışımlar hazırlayın. Isterseniz duvar kağıdı sökme kimyasalını da hazır olarak bulabilirsiniz. Eğer hazır almayacaksanız sirkeli su, kağıt tutkalı ya da çamaşır yumuşatıcısı ile hazırlanmış su da kullanabilirsiniz.
  3. Duvar kağıtlarını ıslatmak için kullanacağınız sıvıyı kendiniz hazırlıyoranız ılık olmasına özen gösterin. Ilık su, kağıtların daha kolay yumuşamasını sağlar.
  4. Duvar kağıdını çıkarmak için suyu hazırladıktan sonra, duvar kağıdında delikler ya da kesikler açın. Böylelikle su, kağıdın içine daha iyi işler ve kağıdı daha hızlı yumuşatır.
  5. Hazırladığınız duvar kağıdı çıkarıcı suyu sürmeden önce elektrik prizlerini ya da düğmelerini bantla kapatın. Sonra bir boya rulosu yardımı ile kullanacağınız sudan bol bol duvara sürün. Bir yere birden fazla su sürmeye özen gösterin.
  6. İşlemi yaptığınız odanın kapı ve pencerelerini kapatın. Böylece duvar kağıtları hemen kurumaz, işiniz zorlaşmaz.
  7. Kağıtların ıslandığını anladığınızda spatula yardımı ile çıkarmaya başlayın. Duvarda kalan kağıtlar olursa onları yeniden ıslatıp kalanları da çıkarın. İsterseniz duvarın pürüzsüz olması için duvarı zımparalayabilirsiniz.
  8. Duvar kağıdı söküldükten sonra boya yapılmak zorundadır. Zımpara ile duvarı düzeltebilir sonrasında da alçı çekebilirseniz kendiniz boyayabilirsiniz. Aksi taktirde duvarı düzeltmesi ve boyaması için bir usta ile anlaşmanız gerekir.

Not: Duvar kağıdı sökücü kimyasalları ,Bauhaus veya Tekzen gibi yapı marketlerinde ve mağazalarda bulabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir