Diğer

Dünyanın En Büyük Evleri

Konut piyasasındaki yükselen fiyatlar sonucunda arazilerin aşırı pahalanması bir artı bir dairlere talebi artırdı. Hem iç dekorasyonu kolay hem de şehir merkezine yakın olmak isteyenler ilgi gösterdiği bu evlerin yanında bir de muazzam büyüklükte evler var. Dünyanın en büyük evleri çeşitli vakıf ve fon yöneticilerinin ve bazı arap prenslerinin evleri. Bu evler hem büyüklük açısından hem pahalılık açısından hem de içerisindeki eşyaların değeri açısından bir çok ülkenin saraylarından çok daha değerli. En İngiliz kraliyet ailesinin yaşadığu saraydan ya da Amerikan Başkanının yaşadığı yerden çok daha büyük olan bu evlerin içerisinde neredeyse de ayrı birer şehir var.

Dünyanın en büyük evi, 5.203 metre

Hala Ranch adlı bu evi bir koruma fonu yöntecisi, Suudi bir Prens’ten satın almış. Evin içerisinde 15 yatak ve 27 adet banyo var. Kendine ait kocaman bir yüzme havuzu olan bu evde sadece balık yetiştirmek için kullanılan özel balık havuzları da mevcut. Ayrıca evi satın alan yeni sahibi kendine özel aracı için bakım alanı, atlarına ısıtmalı özel bakım alanı yani hara yaptırmış. Tenis kortu ve kayak pisti eklenen ev daha doğru ifade etmek gerekirse kompleks şu anda yaklaşık 150 milyon dolar değere sahip.

Manor malikanesi

Kaliforniya’da yer alan bu malikane 5.250 metre kare genişliğindedir. Içerisinde 123 adet oda bulunan evin kendine ait bir kaç tane yüzme havuzu, özel bir tenis kortu ve bowling salonu vardır. Ilk televizyon yapımcılarından biri için inşa edilen evin şu anki sahipleri başkadır.

Maison de L’Amite

Bir zamanlar şu anki Amerika Birleşik Devletleri Başkanı olan Donald Trump’a ait olan ev 5.575 metrekaredir. Konak içerisinde elli adet arabanın aynı anda sığabileceği bir garaj vardır. Aynı zamanda evin içerisinde de yirmi farklı özel banyo bulunmaktadır. Ev, bir dizi çekimi sırasında elmas ve altın armatürler ile yeniden dekore edilmiştir. Bu dekorasyon yaklaşık 25 milyon dolar tutmuştur. Ancak Trump bir süre sonra bu evi başka bir Rus milyardere satmıştır.

Bill Gates’in evi

6.132 metre karelik bu ev Amerika’nın en zengin adamlarından ve microsoft un kurucusu Bill Gates’e aittir. Tamamen doğal bir ortama kurulan bu ev inanılmaz teknolojik detaylara sahiptir. Sadece bir düğme ile evin tüm dekorasyonu değişebilir.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir