Diğer

Doğum Odası Süsleme Fikirleri

Bundan bir on beş yirmi yıl kadar önce hemen hemen her kadın evde doğum yapardı. Eve gelen ebe ve doğum konusunda tecrübeli bir kaç kişi anne adayına doğum esnasında yardımcı olurdu. Acil bir durum olmadıktan sonra eve doktor gelmez ya da hasteneye gidilmezdi. Sonraları hastanelerin bu kadar artması ve imkanların değişmesi ile tüm doğumlar hastanede yapılmaya başlandı. Hatta evde doğum bir nevi tehlikeli kabul edildi. Modern zamanların getirisi teknolojiden bıkan insanoğlu teknolojiden kaçışını doruk noktalarına taşıyabiliyor. Bunun son dalgası olarak da yeniden evde doğum yapma geleneği başladı. Evde ya da hastanede olabilecek bu doğum odasını da hem annenin psikolojisini bebeğe hazırlamak hem de bebeğin geldiğinde renkli bir ortam görmesi için süslemek gerekiyor. En güzel doğum odası süsleme fikirleri yaratıcı olanlar, biz de bu fikirlerden sizlere derleme yaptık.

Evde doğum odası için süslemeler

Suda doğum gibi nefes egzersizleri ile doğum yapmak gibi farklı yöntemler ile doğumlar son zamanların en gözde doğum yöntemleri. Bu sebeple de artık evde doğum odaları da hazırlanıyor. Kullanılacak yönteme göre hazırlanan alanın yanında bol bol canlı ve güzel kokan çiçekler, annenin kendisini rahatlamış ve güvenli bir ortamda hissetmesini sağlayacaktır. Aynı zamanda yine güzel kokulu ya da kokusuz doğal mumlar yanarken etrafta ortamın havası yumuşayacaktır. Mumun, epifiz bezini uyararak seratonin hormonunu salgılamasını sağlamak gibi bir özelliği vardır. Bu yüzden mum harika bir doğum odası süsleme malzemesidir. Bunların yanında tütsüler, annenin hamilelik fotoğrafları, anneyi süslemek için saç ve makyaj malzemeleri doğum odasının hazırlanmasını sağlar. Tüm bunlarr evdeki doğum odası için uygunken hastane doğum odası için tamamen farklı fikirler gerekir.

Hastane odası için değişik fikirler

Herkesin yeni doğan bebeği görmek için merakla geleceği hastane odasını süslerken iki temel nokta vardır. Birincisi süsleme aslında misafirler için mi yoksa anne ve bebek için mi hazırlanacak. Çünkü eğer misafirler için süsleme yapılıyorsa ikram ve ikram alanı ön plana çıkarılır. Ancak anneye sürpriz bir oda hazırlamak isterseniz bunun için değişik fikirlere ihtiyacınız vardır. Tüller ve saten kumaşlar arasında lohusa şerbeti yerine annenin hamileliği boyunca çektiği fotoğraflarından albümler odanın her yerini süsleyebilir. Hatta varsa doğum anı fotoğraflarının da hızlıca çıktısını alıp odaya yerleştirebilirsiniz. Daha farklı fikirler için hastane odası süsleme nasıl yapılır yazımıza bakabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir