Diğer

Doğum Günü Süsleri Nasıl Yapılır?

Sevdikleriniz için doğum günü partileri hazırlarken tüm süsleri hazır satın alabileceğiniz gibi aynı zamanda bunları kendiniz de evde kendi imkanlarınız ile yapabilirsiniz. En kolay doğum günü süsleri nasıl yapılır derseniz, kağıtlardan kartonlardan ve tüllerden diyebiliriz. Tabiki balonları da unutmamak gerekir. Özellikle kız çocuklarınız ya da kız arkadaşlarınız için birbirinden renkli balonların süslediği doğum günü alanı herkesi mutlu edecektir.

En kolayı, kağıttan doğum günü süsleri yapımı

Kağıttan doğum günü süsleri yapımında karton ve mukavva kalınlığına yakın kağıtları ve normal el işi kağıtlarını kullanıyoruz. Ihtiyacınız olan diğer şeyler ise makas ve süsleme malzemeleri. Kağıt yapıştırıcıları da bu süs hazırlama sırasında ihtiyacınız olacak diğer ürünler. Birbirine yapıştırarak uzun uzadıya kullanabileceğiniz bu süsleri pencereler, duvarlar ya da kapıları süslemek için kısa olarak da kullanabilirsiniz. Ayrıca renkli ve parlak kağıtları kalın şeritler haline keserek odanın bir duvarını doğum günü hatırası alanı olarak hazırlayabilirsiniz. Yine renkli balonlar ile tamamlayabileceğiniz bu detayları günün konseptine göre tüller ve saten kumaşlar ya da kurdeleler ile de süsleyebilirsiniz. Renkli parlak kalemler ile yazılar yazabileceğiniz bu kağıtlara desenler çizerek süsleyebilirsiniz.

Doğum günü çerçevesi yapımı

Nişan, düğün ve doğum günü gibi özel günlerde çekilen fotoğraflarda kullanılan çerçeveler günün anlam ve önemi açısından en güzel detaylardan bir tanesidir. Parti malzemeleri satan hemen hemen her yerde rahatlıkla bulabileceğiniz ve istediğiniz gibi tasarlatabileceğiniz bu çerçeveleri evde kendiniz de yapabilirsiniz. Kalınlığına sizin karar vereceğiniz bir kalın karton ya da mukavva alın. Iki kişinin yan yana durarak fotoğraf çektirebileceği bir genişlikte içi boş olacak şekilde kesin. Ya da kalın şeritler halinde keserek sonrasında bunu dikdörtgen içi boş bir çerçeve olacak şekilde birbirine yapıştırabilir veya zımbalayabilirsiniz.

Doğum günü süsleme örnekleri

Ponponların simlerle birleştiği mumların koku ve ışık kattığı doğum günü süslemelerine yanıp sönen disko ışıkları ile farklı bir hava katabilirsiniz. Aynı zamanda tüm bunların dışında tamamen farklı konseptler düzenleyebilirsiniz de. Mesela maskeli balo ya da kıyafet balosu tarzında doğum günü konseptleri yapabilir alanı korsan gemisi gibi gösterecek eşyalar kullanabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir