Salon Dekorasyonu

Doğru Salon Dekorasyonu İçin Püf Noktaları

Aile bireylerinin yemek dışında en fazla bir arada olduğu, zaman geçirdiği alanlar salonlardır. Yemek odası da salonun bir parçası ise o zaman zaten en fazla zaman geçirilen alan olur. Doğru bir salon dekorasyonu için bazı püf noktaları vardır. Bu kadar fazla zaman geçirdiğimiz odalarımızın şık, estetik daha da önemlisi konforlu olması gerekir. Konforun ön planda tutulmadığı evlerde kimse mutlu olmaz. Çocukların, büyüklerin birlikte keyifli zaman geçirebilecekleri herkesin ihtiyacına cevap verebilen bir salon dekorasyonu oluşturmak için bakalım en önemli noktalar nelermiş?

Öncelikle işe koltuk seçiminden başlarız. Salonların ana mobilyaları sonuçta koltuklardır. Koltukları seçerken ilk bakılması gereken şey odanın alanı, büyüklüğü ve şeklidir. Odaya yerleştirilen koltuk odanın düzenini bozmamalıdır. Salon kapısının odanın ortasında değil de köşesinde olması, odaya girdiğiniz gibi karşınızda tv ünitesi ya da koltuk takımı olmaması gerekir. Oda kapısından girdiğiniz gibi direk karşınıza bu tarz mobilyaların çıkması odayı daha küçük ve rahatsız edici gösterebilir. Ferah ve aydınlık bir salon için açık renk koltuklar, açık renk duvarlar, birbirinden biraz uzak mobilyalar kullanılmalıdır.

Pastel renk tonlarının mat renk tonları ile bir arada olduğu, doğal renklerin kullanıldığı salonlar ile kendinizi rahatlatabilirsiniz. Gök mavisi, yeşil, sarı gibi renk tonları doğal renklerdir. Doğal renkler diğerlerine göre daha konforlu renk tonlarıdır. Doğru salon dekorasyonu için püf noktaları sayarken ikinci sırada direk renk seçimi diyebiliriz. Renk seçimi sadece mobilya açısından değil, duvar boyasından tavan dekorasyonuna kadar her detay için son derece önemlidir. Doğru renklerin bir arada kullanıldığı odalar her zaman daha ferah ve aydınlık olur.

Ana mobilyalardan sonra gelelim yan mobilyalara, mesela orta sehpalar. Kahve masası ya da sehpası olarak da adlandırılan bu sehpaları seçerken öncelikle materyaline ve rengine bakmak lazım. Dar ve küçük bir salonunuz varsa açık renk tonlarında, hatta mümkünse cam bir orta sehpa kullanabilrsiniz. Bu tarz bir sehpa evinizi daha geniş gösterecektir. Mobilyalarınız büyük ve ahşap ağırlıklı odanız da genişse o zaman koyu renkli ahşap masaları kullanabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir