Mutfak Dekorasyonu

Doğru Mutfak Dekorasyonu İçin Püf Noktaları

Evde en çok kullanılan alanlara baktığımızda mutfak birinci sırada gelir. Oturma odası ya da salon ikinci sırada olup diğer alanların bunların arkasından gelir. Öyleyse hayatımızı kolaylaştırması ve konfor katması açısından mutfak dekorasyonları bizim için çok önemlidir. Biz de bunu bilen ve uygulama konusunda sıkıntı yaşayanlar için hiç vakit kaybetmeden doğru mutfak dekorasyonu için püf noktaları nelerdir, hatalar nelerdir doğru yapılanlar nelerdir konularında bilgiler hazırlamak istedik. Çünkü doğru bir dekorasyon sadece en güzel eşyalar ya da doğru mobilyalar seçilerek yapılan bir şey değildir. Herhangi bir alanın doğru bir şekilde dekore edilmesi demek konforlu, ergonomik, yenileklere açık aynı zamanda da estetik bir görünüme sahip olması demektir. Öyleyse bakalım tüm bu özellikleri karşılayan bir mutfak için nelere dikkat etmek lazım.

Kullanışlı bir mutfak dekorasyonunun ilk kuralı kişiselleştirilmiş bir dekorasyondur. Yani kimi kaşıkları çatalları çekmecelere yerleştirir kimi ulaşımı en kolay dolap içerisinde bir kutuya. Kimi elinin altında olsun ister kimi yanında ya da arkasında. Doğru mutfak dekorasyonu için püf noktalar konusunda ilk sıra kişiselleştirilmiş, kişiye özel yerleştirilmiş eşyalardır. Birden fazla kişi ile aynı anda yemek hazırlamayı seviyorsanız takılıp çıkarılabilir ekstra tezgahlar kullanabilirsiniz. Ada mutfak tasarımlarını tercih edip ada tezgahın altında daha fazla depolama alanı oluşturabilirsiniz. Işığın az ya da çok gelmesini istiyorsanız ona göre perdeler seçeblirsiniz. Kullanışlı bir mutfak dekorasyonu demek sizin içinde yemek yaparken ya da zaman geçirirken konforlu olduğunu mutfak dekorasyonu demektir.

Doğru mutfak dekorasyonu için püf noktaları sıralarken renk seçimi ile aydınlatma konusundan bahsetmezsek olmaz. Bir mutfağı ferah ve aydınlık yapan doğru ışıklandırma ile doğru renk seçimidir. Bu renk seçimi mutfak dolaplarını, perdeleri, zemin kaplama renginden tavana kadar her şeyi kapsar. Işığın ters yönden geldiği mutfaklarda tüm köşelerin eşit ve iyi bir şekilde aydınlatılması gerekir. Dar ve küçük mutfaklarda ışık yanında açık ve parlak renk tonları ile doğal ışık desteklenmelidir. Gözü yormayan direk tavandan gelen ışıklar, sarı ve sıcak tonlarda olanlar mutfak için en kullanışlı ışıklardır.

 

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir