Genel Dekorasyon

Doğal Taş Zemin Dekorasyonu

Herhangi bir alana girdiğinizde ilk dikkatinizi çeken şey duvarlar ile yer olur. Bu alan kapalı bir salon veya ev de olabilir üzeri açık bir bahçe de olabilir. Zeminde ve duvarlarda kullanılan malzeme ile renk alanın tüm ışığını, rengini, tarzını, atmosferini etkiler. Bu etki kapalı alanlarda daha belirgindir. Özellikle boyutu küçük kapalı alanlarda bu iki zeminin etkisi artar. Önceki yazılarımızda sıkça duvarlarda kullanılan renk tonlarının, duvar dekorasyonlarında kullanılan malzemelerin özelliklerinden, dekorasyon üzerindeki etkilerinden bahsettik. Şimdi ise zemin etkisinden bahsedeceğiz. Çünkü zemin ile duvar birlikte atmosferi oluşturmada önemlidirler. Doğal taş zemin dekorasyonu, laminat parke kullanılarak oluşturulan dekorasyonlar, parke dekorasyon zeminleri, sevdiğimiz ve bize enerji veren çeşitli karo ve seramik dekorasyonlar. Bunların dışında son zamanlarda trend haline gelmeye başlayan bazı kaplama zemin malzemeleri de vardır. Bu kaplama zemin malzemeleri orijinal malzemelerden yapılabildiği gibi aynı zamanda taş görünümlü plastik gibi malzemelerden de yapılabilir. Biz bu yazımızda kaplama malzemelerden çok doğal taş kullanılarak yapılan orijinal zeminlerin özellikleri ile uygulama şekillerinden bahsedeceğiz.

Evin genel tarzına uyumlu bir taş zemin seçmek

Evin genel havası sizin tüm seçimlerinizi yönlendirir. Yani eğer siz evinizde oldukça açık renk ağırlıklı, mat ve sade renklerle donatılmış mobilyalar bulunan odalar hazırladıysanız zeminde gri veya siyah granit kullanmanız olmaz. Hangi taşı kullanacak olursanız olun mutlaka renk tonunun evin genel dekorasyon renk tonu ile uyumlu olması gerekir. Illa granit kullanmak isterseniz de kimyasal maddeler kullanılarak doğal rengi değiştirilen modellerinden kullanabilirsiniz. Zemin malzemesinin rengi gibi tarzı da genel dekorasyona uyum sağlamalıdır. Mesela genel olarak ağırlıklı ahşap malzeme ile döşenmiş bir odanın zeminini herhangi bir taş malzemeden yapmak doğru olmaz. Burada zemin yapısını yine ahşap tarzında bi malzemeden seçmek gerekir. Bu tarz uyuma özen göstermek güzel bir dekorasyonu için önemlidir.

Odanın özelliğine göre taş seçimi

Ister oda zemininde ister duvar dekorasyonunda hangisinde kullanmak isterseniz isteyin taş seçimi odaya göre yapmanız gerekir. Mesela salon gibi sürekli kullanılan ve sürekli temiz tutulması gereken odalarda biraz daha koyu renkli olup kirini belli etmeyen taşları kullanabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir